26. kolo
01.05.2011 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 0:2

Během prvního poločasu se zdálo, že je jen otázkou času, kdy se domácí prosadí. Podprůměrná druhá půle ovšem přinesla dva míče v síti olomouckého brankáře. Tým z Hané tak má už pouze dvoubodový náskok na sedmou příčku.

Sigma začala aktivně a po šesti minutách hlavičkoval po centru Janotky jen těsně mimo Ordoš. Důsledná obrana hostů a nepříliš ostrozubé protiútoky pak nechaly diváky v klidu do osmadvacáté minuty.

Šultes nahrával Janotkovi, ten si všiml vyběhnuvšího Filipka a lobem z šestnáctky rozvlnil horní síť o pár decimetrů nepřesným pokusem. Brzy poté předvedl parádní akci Ordoš, který se dokázal prosadit až před brankáře, který jeho pokus se štěstím vyrazil. Následný centr Šultese vybízel k zakončení Hořavu, který střelou po zemi minul.

To Petr dokázal právě příhry Hořavy využít ke kličce brankáři a střele do branky, tu k jeho smutku dokázal zablokovat Perůtka. Když Vepřekův centr na Ordoše dokázal Filipko vyrazit, neměl Fujerik daleko ke spuštění ledové sprchy na domácí fanoušky. Jenže Valentovu chytrou přihrávku v gól nepřetavil, v souboji jeden na jednoho byl úspěšnější Drobisz.

Změna stran prospěla hostům, kteří po jedenácti minutách druhé půle využili brejku, na jehož konci pálil Valenta přesně ke vzdálenější tyči. Z poloviny zaplněný stadion očekával mohutný tlak a nespočet střeleckých pokusů na branku hostů. Jak se ovšem ukázalo, neprávem.

Sama Sigma si vytvořit nic nedokázala, a když už ji chtěl svou chybou pomoci Filipko, raději ani nevystřelila. Slovácko se zcela pochopitelně snažilo překvapivý výsledek udržet i za cenu zhoršeného obrazu pro diváky. A jelikož se domácí neuměli nadechnout k náporu, museli přihlížející poslední půlhodinku protrpět.

Ti, kteří odešli dříve, nakonec udělali to nejlepší, co pro sebe mohli. Při závěrečné snaze totiž vyběhl Drobisz až na střed hřiště a po příhře Valenty dal Szmek jeden z nejlehčích gólů v jeho kariéře.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.cz, idnes.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 pro sigmu

Reagovat
smazaný uživatel

0 1-Svancara

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 (2x Petr, Návratil, Ordoš, Janotka)

Reagovat
smazaný uživatel

1 3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Veselac

X

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
deiw

2:0 (Petr, Ordoš)

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne Slovacko

Reagovat
smazaný uživatel

Diky Sigma taky Slovačko krasna 2 pro sazkaře přišti kolo zase Slovačko-Zbrojovka 2

Reagovat
smazaný uživatel

nauč se název našeho týmu !!!

Reagovat
smazaný uživatel

1.FC Slovácko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele