18. kolo
27.02.2011 15:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

FK Ústí nad Labem - Sigma Olomouc 0:3

V jarní honbě za záchranou se ústečtí utkali s těžkým soupeřem z opačného pólu tabulky. Sigma Olomouc si do teplických stínadel přijela pro důležité body v boji o poháry. Z jasného vítězství se nakonec radovali hosté.

Markantní rozdíl v postavení v tabulce ale v úvodu utkání nebyl patrný. Vyrovnané první minuty vyústily v první větší šance pro domácí Ústí. Hlavičku Jindráčka však nejprve skvěle vytáhl olomoucký Drobisz, o pár minut později pak opět hlavou trefil domácí Volek tyč olomoucké branky. Tradiční technická hra Sigmy s množstvím přihrávek ve středu hřiště na bojovnost domácích neplatila, Ústí bylo nebezpečnější.

První střela hostujícího týmu na Vorlovu bránu však znamenala vedení 0:1. Ofenzivně hrající obránce Janotka dostal přihrávku mezi stopery a poprvé rozvlnil síť. Další rána pro domácí přišla po pár minutách. Stožický se rozhodl faulovat Šultese, který se osamocen řítil vstříc šanci a rozhodčí Matějek ukázal po zásluze domácímu hráči červenou kartu.

Oslabené Ústí již ve zbytku zápasu nedokázalo navázat na svou hru z úvodu utkání a po příchodu z kabin se do šancí dostávali především hráči Sigmy. Pohledná kombinace hostujících hráčů vedla k šanci olomouckého Doležala, Vorel však pro tentokrát domácí zachránil. Ústecký gólman se blýskl také proti Ordošově hlavičce z 60. minuty.

Snahu domácích o vyrovnání pak definitivně v 74. minutě utnul hostující Martin Doležal. Tvrdou ránu Přikryla nejprve Vorel vytáhl, na následné Doležalovo doklepnutí již však byl krátký - 0:2. Stejný hráč pak o pár minut později dal výsledku definitivní podobu, když umístil Vepřekův centr za Vorlova záda - 0:3.

Závěr zápasu si zkušení Hanáci pohlídali, hru kontrolovali s míčem na svých kopačkách a dostávali se do dalších šancí. Již tak krutý výsledek z pohledu domácího Ústí však zůstal až do závěrečného hvizdu nezměněn.

Autor: Martin Lavický / onljany.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 4

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu si pomoct, ale i přes ty posily mi přijde Ústí hrozně slaboučký. Na podzim mohli být rádi, že od nás nedostali 10, navíc nehrajou doma, ale v Teplákách, kde bude mít domácí prostředí zase Sigma. Takže tip je jasný:

Ústí - Sigma 1:3 (Dreksa - Hořava, Doležal, Janotka); 2 222 diváků, z toho 55 z Olomouce.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím,že Doležal se neobjeví takže 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

No ja bych rek ze kdyz se pojede bez Hubníka....tak tohle pro sigmu poslednii uspesny zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Tak loni to byl zas Ordoš..dá se říct,že každou sezonu je to někdo jinej tak si myslím,že ho nejak nahradi..myslím,že Šultés s Ordošem to zastanou

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
Veselac

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ústí v Gambrinus lize je těžký omyl.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá na to prachy, kvalitu ani stadion.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele