14. kolo
31.10.2010 15:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

FK Ústí nad Labem - Baník Ostrava 0:4

Baník alespoň pro čtrnácté kolo unikl sestupovým vodám zejména díky první půli. Ústečtí fanoušci trpěli při koncovce svých hráčů, která by při minimální úspěšnosti možná stačila na remízu. Severočeši tak zůstávají poslední.

Hosté začali s výbornou podporou fanoušků nejlépe, jak mohli. Už po čtyřech minutách dostal míč za obranu do vápna Zeher a pohotovou střelou k bližší tyči překonal Nováka. Když v deváté minutě nedokázal Krbeček v těsné blízkosti Daňka usměrnit Doležalův centr do sítě, neměl po čtvrthodince hry daleko ke zvýšení opět Zeher, když po centru Marka opřel svou střelu levačkou o zem. Pokus z pár kroků brankář ukryl v rukavicích.

Jenže brzy poté se k Baníku přiklonilo i štěstí. Varadimu střela z vápna nevyšla natolik povedeně, že se k míči u zadní tyče dostal jako první Koukal a křižnou přízemní střelou pojistil ostravské vedení. V okamžiku mohl rozdíl činit pouze opět jediný gól, kdyby Jindráček svou střelu z dálky neposlal těsně vedle pravé tyče.

A tak se znovu radovali hráči na druhé straně. Po autovém vhazování do šestnáctky se k míči dostal Frejlach, který se nijak nerozpakoval a z half-voleje napálil míč ke vzdálenější tyči. Po prudké ráně se Novák natahoval marně.

Baník sice v obraně nepodával žádný mimořádný výkon, domácí se ale o šance obírali svou nepřesností sami. Až minutu před koncem první půle se tak po autu do vápna dostal ke střele Džuban, ale na rozdíl od svého soupeře svou střelou pouze rozezvučel tyč.

Ústí to o přestávce nezabalilo a v úvodních deseti minutách druhé půle mělo dvě zajímavé šance. Jenže Janů z dálky pouze vyzkoušel pozornost Daňka, který jeho pokus vyrazil, a Krbeček po vtipném přiťuknutí ve vápně od Veverky namířil z patnácti metrů pomalou střelu přesně do míst, kde hostující brankář vyčkával.

A další naděje přicházely kolem hodiny hry. Nejprve Hyčka z úhlu trefil pouze tyč, následně Veverka nedosáhl na střílený centr Doležala, který by sklepával v malém vápně do odkryté branky, a v další akci sám před Daňkem lehce ťukl do balónu, který minul bližší tyč.

Když Veverka nevyužil pasu do vápna od Martykána a z otočky sám před brankářem hodně minul, Francův centr Řezník tečoval těsně mimo, pokus Tomáše Janů brankář solidním zákrokem vyrazil a po následném odraženém rohu ztroskotal na Daňkovi i přízemní střelou Hyčka, dali hosté svému soupeři obrovskou lekci z produktivity.

Zkušený Janů nepochopitelně ťukl do míče před vlastním vybíhajícím brankářem a Koukal tak měl před sebou naprosto prázdnou bránu, do které se jeho střela bez problémů došourala. Zbytek utkání již byl jen povinnou dohrávkou.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

1:1

Reagovat
Veselac

nudné utkání, málo golu, tipuji under 2,5

Reagovat
smazaný uživatel

TIP NA VÝSLEDEK 0:3

Reagovat
vanGomm

Tip výhra Ostravy o gól.

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele