13. kolo
23.10.2010 18:20 CET
4 : 3
(2:1)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 4:3

Plzeň padla! Až ve třináctém letošním zápase odchází Západočeši se sklopenou hlavou. Boleslav stejně jako loni sestřelila plzeňské hráče čtyřmi trefami a po nadprůměrném duelu Gambrinus ligy těsně zvítězila.

Od prvních minut bylo znát, že oba týmy chtějí dostát své ofenzivní pověsti, nicméně častěji byli ohrožováni diváci za boleslavskou brankou. O to víc mrzelo hlasité fanoušky hostí, když Chramosta bez větších problémů prošel do vápna kolem Navrátila a za pozorování Rajtoralem překonal přízemní střelou z dvanácti metrů Pavlíka.

Ve 22. minutě mohl okamžitě odpovědět Jiráček, ale po přímém kopu Horvátha hlavičkoval decimetry nad břevno. Místo toho se tak krátce po půlhodině hry znovu radovali Boleslavští.

Po odvráceném gólem zavánějícím rohu na přední tyč od Kuliče vrátili domácí míč do vápna hlavou, kde Mendy přistrčil hrudí na Rolka, který díky Limberskému nebyl v ofsajdu a pohotovou střelou zasunul míč do Pavlíkovy sítě.

Domácím mohlo být ještě lépe, když Dimitrovski poslal za Navrátila Chramostu, který po dobrém zpracování okamžitě pálil. Jen dobré čtení hry pomohlo brankáři Plzně, aby svým vyběhnutím šťastně vyrazil míč nohama.

A tak se do hry vrátili hosté. Limberský zpětnou přihrávkou na vápno našel Petrželu, který se zpracováním zbavil Dimitrovskiho a před skluzujícím Táborským vystřelil tvrdě do protipohybu brankáře.

Plzeňští chtěli srovnat ještě před odchodem do šaten. Jenže nejprve přestřelil z patnácti metrů Rada a následně zahodil obrovskou šanci i Kolář. Rezek vtipně přenechal míč Jiráčkovi, jehož střílený centr vyrazil Miller pouze k plzeňskému útočníkovi, který ve vyložené pozici z první přestřelil.

Poslední dvě minuty tak opět patřily především domácím. Chramosta z úhlu brankáře překonal, nicméně míč se došoural vedle vzdálenější tyče. V nastaveném čase pak dostal příležitost k pokusu zpoza vápna Kalina, ten jen těsně minul vzdálenější horní růžek.

Boleslavští nevstoupili do druhé půle nijak ustrašeně, přesto neměl ve čtvrté minutě daleko k vyrovnání Rezek, když jeho střelu z hloubi vápna tečoval lehce mimo Rolko. Hůře mířil Rada, který stejně jako v první půli z vápna přestřelil.

A tak se z opětovného náskoku o dvě branky radovali domácí. Bystroň narazil ve vápně do Procházky a rozhodčí přísně odpískal pokutový kop. Táborský pak bez problémů poslal Pavlíka na druhou stranu.

Jenže po necelých dvou minutách rozehrál Horváth přímý kop, Rada vyhrál souboj s Fabiánem a hlavičkou o zem poslal míč k tyči. Miller si sice na míč šáhl, vytěsnit ho ale nedokázal. Dvacet minut před koncem pomohla hostitelům i štěstěna.

Táborský rozehrál rohový kop natolik podařeně, aby se trefil mezi nohy na malém vápně tísněného Dimitrovského. Ten tak zády k brance nevědomky poslal míč za bezmocného Pavlíka a potřetí dostal Boleslav do dvoubrankového vedení.

Po pěti minutách hlavičkoval po centru Horvátha do protipohybu brankáře Bakoš a Miller tak musel perfektním zákrokem zamezit dalšímu snížení. Velkou smůlu měl i střídající Ďuriš, před kterým se rozestoupila obrana a on tak mohl napřáhnout z dvaadvaceti metrů k pokusu, který nakonec pouze orazítkoval břevno.

Přesto se Západočeši nakonec třetího gólu dočkali. Horváthův přímý kop byl tečován, Miller tak míč neudržel a zpod kontroly ho definitivně ztratil v souboji s dotírajícím Bakošem. Rajtoral tak z pár kroků napálil míč do nechráněné branky. Trefa už však přišla pozdě, Boleslav výhru o jeden gól uhájila.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (11)

Přidat komentář
twl

Myslím si že vyhrajeme....a Poctíme památku....Jednoho znás.......který zemřel na vlakovým nádražííí

takaže 3 body pro plzeň sázka na 3 a více branek..vyjde....

Reagovat
smazaný uživatel

0:1-rezek

Reagovat
Tomtaf

7:0

Reagovat
vanGomm

Oba týmy jsou už pomalu na prohru,jinak je to na tip velice těžké utkání.Tak zkusím dvojtip 12.

Reagovat
Hafna

asi největší tahák kola. Bude to pěkný fotbal, tipuju 1:1 Mendy - Rada

Reagovat
smazaný uživatel

Plzni staci nastoupit i v 7 lidech. Takovy sou to borci

Reagovat
satan_666

jj a eště ukopou plichtu,machři

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Hráli v 11ti a prohráli

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

a mas 7 lidi hehehhehehehhe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele