7. kolo
29.08.2010 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 3:1

Mladá Boleslav se po sedmi kolech usadí na líbivé třetí pohárové příčce. Především díky příchodu Kuliče si ve druhé půli nenechala ukrást body a nechává Liberec ve spodní části tabulky.

Nevýrazný úvod utkání oživilo vyloučení obránce hostujícího týmu, které navíc bylo záhy potrestáno. Závěr poločasu byl exhibicí domácích, chyběly pouze přesné regulérní trefy. Po změně stran Liberec zaskočil Středočechy vyrovnáním, brzy však sám inkasoval a na další odpověď se již nezmohl.

Oba týmy začaly zápas opatrně s vyšší koncentrací na defenzívu. Přicházely tak spíše pouhé náznaky v podobě nepříliš přesných centrů. Jenže přišla 23. minuta, Táborský vybídl k úniku Chramostu, kterého podkopl Kelić a liberecký zadák musel do sprch. Domácí využili přesilové hry už po pěti minutách. Kalina svým centrem našel talentovaného Chramostu, který se dostal k přesné hlavičce a Bičík už pohromu neodvrátil.

Poslední čtvrthodinka první půle pak přinesla hned několik možností k pojištění vedení. Bulutovo sklepnutí na malé vápno nevyužil osamocený Procházka, který sám před brankářem nedokázal přesně zakončit. V následující minutě pálil zpoza vápna Opiela jen těsně nad branku.

Osm minut před přestávkou užuž slavil Bulut, který po rychlém brejku Mendyho skóroval, bohužel pro něj z ofsajdu. V další moment se o gól připravil sám, když se po kličce brankáři vytlačil ze střelecké pozice. Mendy se poté mezi tři tyče netrefil. A do třetice překazil Bulutovu radost Bičík, jenž jeho hlavičku parádním zákrokem vychytal.

Jaká pak byla ledová sprcha, když dvě minuty po změně stran utekl Kerič a přihrál Štajnerovi, který zkušeně poslal míč po zemi ke vzdálenější tyči - 1:1. Jenže spalujícího Buluta nahradil o přestávce další zkušený útočník Kulič. Po jeho střele a nedůsledném zákroku Bičíka snadno dorazil míč do branky Procházka, hosté se tak z vyrovnání radovali pouhé čtyři minuty.

Parádní pokračování konce první půle mohl vyrovnáním za pouhou minutu ozdobit Bosančič, ten ale z malého vápna vzdálenější tyč minul. Na druhé straně opět úřadoval Táborský s Kuličem, po jehož přihrávce pálil z deseti metrů Kalina nad branku.

Oslabený Liberec ztrácel síly a k vyrovnání měl daleko. Naopak Boleslavští chtěli rozhodnout. Tedy kromě Procházky, který po rychlém přechodu do útoku nevyužil přihrávky Kaliny a míč namířil pouze do brankáře. O poznání lehčí práci měl Kulič. Chramostu Bičík vychytal, ale špatné komuniké v hostující obraně nabídlo Kuličovi dorážku do odkryté branky a střídající hráč nepohrdl.

Trefa zvyšující náskok na rozdíl dvou branek byla pro závěr zápasu klíčová. Zbývající desetiminutovka se tak nemusela ani hrát, Liberec tak po čtyřech zápasech bez porážky ztratil všechny body ve středních Čechách.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Chramosta, Rolko - Kerić

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

64:58

Reagovat
smazaný uživatel

0:7

Reagovat
smazaný uživatel

boleslav lemry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele