2. kolo
23.07.2010 17:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Boleslav doma pouze remizovala s Českými Budějovicemi

V nezvyklém pátečním termínu, vyhrazeném pro TV Nova, se mezi domácí Mladou Boleslaví a hosty z Českých Budějovic urodila remíza 1:1. Boleslavští byli v úvodu lepším týmem, odměnou jim byla parádní branka Ivo Táborského, jenž se trefil v 19. minutě. Ve druhé půli však inkasovali a s Budějovicemi potřetí v řadě doma nevyhráli.

Domácí udělali ve druhém ligovém kole jednu změnu. Do stoperské dvojice se namísto Rolka postavila nová posila - Petr Johana. Novinkou bylo také rozestavení, Kalina hrál především v záloze, obrana zůstávala po většinu zápasu pouze tříčlenná.

Hned od úvodních minut se Boleslavští tlačili k soupeřově brance. Optickou herní převahu vyjádřili nakonec i gólově. Po několika nadějných, avšak nakonec pokažených akcích se v 19. minutě parádně trefil záložník Ivo Táborský. Českobudějovický Hudson chyboval v rozehrávce, míče se u pokutového území zmocnil právě tento bývalý muž Slavie a maje dostatek času, rozhodl se pro přímou ránu. Dobře udělal. Jeho parádní rána levačkou nádherně zapadla do horního růžku Kučerovy branky - 1:0.

Domácí nadále zůstávali aktivnější, hráči často hledali dravého Australana Buluta, ten se ale prosadit nedokázal. Nejblíže gólu byl deset minut před koncem poločasu po přihrávce Sylvestreho, brankář Kučera ale jeho ránu dokázal pohotovým zákrokem nohou vyrazit mimo branku. To bylo z prvního poločasu vše, hosté se do žádné lepší příležitosti nedostali.

Ve druhém poločase jistě domácí pomýšleli na navýšení náskoku, překvapivě se stal ale opak. V 52. minutě se totiž prosadil hostující Petr Benát. Nová posila Pecka přistrčil míč do vápna právě tomuto záložníkovi a ten našel podél vybíhajícího gólmana Millera malou skulinku - 1:1. Pro Boleslavské mohlo být ale ještě hůř. Hned o minutu později totiž mohl vedoucí branku vstřelil Sedláček či Hudson. Navzájem si ale dávali přednost tak dlouho, až došla trpělivost i brankáři Millerovi, který se odvážně pustil pod nohy útočníkům.

Až poté se boleslavští probudili. Hosté neměli snad minutu oddechu, jejich soupeř byl totiž nastěhován před jejich brankou. Veliké nebezpečí pro brankáře Kučuru byl především mladý střídající forvard Jan Chramosta, jenž během patnácti minut na hřišti prozkoušel gólmana hned třikrát. Kučera ale i nadále působil jistě, dokázal zneškodnit rány Chramosty, Kaliny, Sedláčka, Mendyho i Sylvestreho. A když už se v 75. minutě celý Městský stadión radoval z branky po hlavičce Mendyho, rozhodčí gól pro ofsajd neuznal.

I v poslední minutě bylo v Boleslavi hodně krušno. V krásné akci vedené Ludovicem Sylvestrem pokračoval na pravém křídle Sedláček. Ten přešel přes obránce a povedeně zacentroval před branku. Kučera tentokrát pouze bezmocně přihlížel, zda balon do branky doklepne Chramosta, či Mendy. Ani jeden to ale k údivu celého stadionu nedokázal, a České Budějovice tak odjíždějí domů s ucházející remízou 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová

Komentáře (6)

Přidat komentář
goodbay

plichta jako vyšitá

Reagovat
klokan.paul

3:1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kučera zachytal

Reagovat
AjaxFans

A lístek v prrrrrrrr

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele