7. kolo
29.08.2010 17:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

České Budějovice - Viktoria Plzeň 0:3

Budějovice opustí trojici neporazitelných, po žalostném výkonu v druhé půli, ve které lídr z Plzně nasázel domácím tři góly. Severočeši tak unikají hanácké Sigmě na rozdíl čtyř bodů a stávají se i nejlépe střílejícím týmem ligy.

První poločas naznačoval vyrovnanou bitvu do posledních minut. Plzeň především z úvodu zůstávala dlužna své ofenzivní pověsti, to se již v průběhu první půle změnilo a v druhé už střílela góly jak na běžícím pásu. Vše navíc dokonalo zbytečné vyloučení Ondráška.

Již v průběhu druhé minuty mohl lídra tabulky dokonale zaskočit Mezlík, který se z pravé strany dostal do hloubi vápna, aby svou střelou rozvlnil síť pouze z vnějšku. Až překvapivě zataženější Plzeň nechávala hrát soupeře, který rozhodně neskrýval svou taktiku centrovaných balónů do vápna. Tam však měli hosté jasnou převahu a většinu míčů tak posbírala spolehlivá obrana.

Čisté gólové příležitosti tak museli diváci oželet. Zatímco Horváthův centr z přímého kopu zneškodnil Kučera, na druhé straně chyběl snad krok Čermákovi, aby usměrnil centr od Otepky. Západočeši z počátku těžili především z rychlých protiútoků. Jeden takový zakončoval Kolář, Lencevičova teč pak nadělala Kučerovi nemalé problémy

S blížící se půlhodinkou hry začínala Plzeň vzpomínat na svůj útočný fotbal a před branku domácích se dostávala o poznání častěji. A budějovická defenzíva začala kupit chyby. Horejšovu malou domů nedokázal Kučera zpracovat a se štěstím odvrátil na roh. Deset minut před koncem první půle přišel kontroverzní okamžik, když domácí brankář poslal před dotírajícím Petrželou míč do autu rukou mimo své pokutové území, přesto viděl pouze žlutou kartu.

Jihočeši zahrozili ve 39. minutě, když po chytré přihrávce Ondráška střílel zpoza šestnáctky Hudson pouze do vnější sítě. Když hosté nedokázali zužitkovat žádný z nebezpečných rohů, odpískal rozhodčí bezbrankový poločas.

S tím udělal rázný konec Daniel Kolář už po pěti minutách druhé půle. Rajtoralův míč na přední tyč nasměroval pod břevno a Kučera už nestihl včas zareagovat. Následný náraz do tyče tak úspěšného střelce zas tak nebolel.

Připravené Plzni štěstí přálo i v 57. minutě. Po rohovém kopu domácích šli hosté v pěti do rychlého kontru, na jehož závěr prostrčil se štěstím Kolář Rezkovi do vápna, který pohotovou střelou prostřelil Kučeru.

Budějovičtí byli nadále v útoku bezzubí a třetí trest přišel za čtvrthodiny od druhé trefy. Hosté znovu rozjeli brejk, Petržela našel ve vápně naprosto volného Koláře, který bez přípravy poslal míč ke vzdálenější tyči.

Ostudu tak dělali jinak výtečně povzbuzující fanoušci Plzně, kteří po prvním a třetím gólu přerušili hru vhozenou pyrotechnikou na hrací plochu. Po několikaminutové pauze se prakticky ihned ke střele odhodlal Otepka, dalekonosnou střelou těsně minul.

Už tak zdecimovaný domácí tým pak navíc dvanáct minut před koncem hloupě oslabil Ondrášek. Se žlutou kartou na bedrech nafilmoval pád před vápnem soupeře a po druhém karetním trestu musel předčasně do šatny. Poslední momenty zápasu tak už byly pouhou povinností, Plzeň přejela dosud neporažené Budějovice 3:0.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0, gol Ondrasek. Plzen bude proti obrannymu bloku Dynama marna

Reagovat
twl

tady to vydím jednoznačně......plzeň prolomí další seriii jednu prolomila na spartě a druhou teď prolomí v budějovicích průběh utkání bude něco jako jsme hráli v hradci.....s tím že budějovice dostanou červenou kartu.......takže plzeň si to uhlída a náš golman bavlík bude tolik srát...fanoušky budějovic že zápas bude přerušen

Reagovat
vanGomm

Pokud se chtějí Budějovice (a mají slušně našlápnuto) stát jako minule Sparta králem remíz,tak by to měli i v tomto utkání potvrdit.Tip X.Navíc 2x po sobě vyhrát venku není snadné i když Plzeň tu formu má.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Infecto

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeňské překvapení nepůjde do jistě do zápasu s takovým soustředím a vyhecováním jako na letné.Domáci se naopak budou chtít na lídra vytáhnout a přerušit sérii remíz a navíc angažování Romana Lengyela během týdne do domácího týmu svědčí o tom,že budějky budou letos chtít hrát v horní polovině tabulky.Tip:10(1,48)

Reagovat
twl

Budějovice a horní patra jooo......jestli budou takhle zbírat body..... tak se nezachrání když budou mít samí remízy.....a jesi trenér postaví tu vaší posilu bude nesehraná!!to za prví......za druhé forma plzně..a za třetí!!!mi brankáře s kiksama máme na střídačcce!!vy ho máte v bráně neznamná když kučera předvede pár pěkných zákroku že patří mezi nejlepší brankář!tich cgyb co dělá...je taky dost...ale to nikdo newidí!náš krbeček je naštěstí na střídačce!!pavlík v bráně....a OTepka se nikdy nemuže srovnávat s horvátem!jasná 2 !pluš červená karta!!

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj se ze by se Lengyel nesehral Forma Plzni taky vecne nevydrzi a potreti za sebou zvitezit venku pro ne bude hodne narocny. Jinak ze by Kucera nejak chyboval mi teda neprijde Plzen podceni Dynamo a bude ji to stat nejakej ten bod

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

plzen vyhraje 1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude zajímavý zápas, a osobně jsem zvědavý na premiéru jihočecha Lengyela!!!

Budějovice jdou v stopách loňského roku, tzn. REMIZOVAT za každou cenu! :-D

DYNAMO OLEE, osobně bych dal ostré X!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele