16. kolo
15.11.2010 18:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

České Budějovice - FK Mladá Boleslav 1:3

Mladá Boleslav před týdnem hodně nečekaně podlehla doma Slovácku, a tak se chtěla fanouškům revanšovat vítězstvím v Českých Budějovicích. Svůj cíl nakonec splnila do puntíku a na jihu Čech zvítězila v poklidu 3:1. Nejvíce byl vidět Marek Kulič, autor dvou branek.

Budějovice hned v úvodu ukázaly, že rozhodně nemyslí jen na bezchybnou obranu a po pár sekundách nebezpečně zaútočily. Nejprve po levé straně hřiště pronikl až do šestnáctky Mezlík, gólman Miller ovšem jeho následnou střelu vyrazil na roh. Z něho zahrozil pro změnu zkušený obránce Lengyel, jemu však chyběla přesnost.

Nakonec se jako první prosadila Boleslav. V 18. minutě zaznamenal úvodní branku záložník Lukáš Opiela. Ten si zpracoval míč, popotáhl jej o malý kousek dopředu a zpoza šestnáctky nádherně vypálil. Gólman Kučera byl bez šance.

V 31. minutě Středočeši své vedení zdvojnásobili. Tentokrát zafungovala spolupráce dvojice Mendy-Kulič, přičemž mezi střelce se zapsal druhý jmenovaný. Budějovice chtěly pochopitelně ještě do přestávky snížit, nebezpečná rána Ondráška však postrádala přesnost.

Po změně stran se snažil střelecky prosadit Rudolf Otepka, jeho dělovku ale dokázal Miller s mírnými obtížemi zkrotit. V 62. minutě přidali hosté třetí branku. V hlavní roli se opět ocitl zkušený útočník Marek Kulič, který tentokrát využil přihrávky Řezníčka, zpracoval si míč na prsa a pozemní ranou zařídil svému týmu obrovský klid.

Budějovice ovšem mohly poměrně brzy snížit opět na rozdíl dvou branek. Do zakončení se prodral Ondrášek, jenže gólman Miller předvedl další výborný zákrok a míč nohou na poslední chvíli vyrazil. Svěřenci trenéra Šilhavého se branky nakonec přeci jen dočkali. V 83. minutě fauloval Kysela v šestnáctce Ondráška, rozhodčí odpískal pokutový kop, který proměnil zkušený Otepka. To bylo však vše.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

to bude reklama na gambrinus ligu

nuda od začátku do konce, boleslav vyhraje maximálně 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele