12. kolo
15.10.2010 18:15 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Bohemians 1905 - Slovan Liberec 3:1

Díky třem přesným trefám v druhé půli slaví klokani vítězství. Po šesti domácích utkáních tak mají stejný počet bodů jako za celou loňskou sezónu v Ďolíčku. Zároveň tak bodově dotáhli Liberec, ten si připsal čtvrtou porážku na hřišti soupeře v řadě.

Bohemians avizovali útočný fotbal, ten se ale od počátečních minut potýkal s naprostou bezzubostí. Liberečtí tak nepotřebovali žádnou převahu, aby se v první půli dostali do vedení. Změna stran také přinesla změnu v koncovce domácích, kteří využili tristních chyb liberecké obrany.

Po deseti minutách hry se ozval Bosančić, který po individuální akci ztroskotal svým stříleným centrem z úhlu na pozorném Sňozíkovi. Ve dvacáté minutě zaujal svým průnikem zástupce starší liberecké generace, když se Štajner dostal do vápna přes Cseha. Následný sražený pokus získal před malým vápnem Kerič, který pálil z otočky pouze do Nikla.

Jenže za šest minut se už hosté radovali. Štajner stihl míč ještě na hřišti, zpětným centrem do vápna našel Bosančiće, který hlavičkou přiťukl na zcela volného Breznanika. Jeho střelu levačkou pak stihl brankář srazit pouze k bližší tyči.

Neuběhlo ani sto dvacet sekund a s klokany mohlo být ještě hůře. Sňozík vystartoval mimo vápno pozdě, Kerič si stihl míč posunout a po pádu by se dala očekávat červená karta pro domácího brankáře. Liberecký útočník se ovšem snažil míč neúspěšně doběhnout a domácí fanoušci mu mohli pouze poděkovat.

Pět minut před poločasem vyslal první zajímavější střelu na Bičíka Štohanzl, brankář Severočechů ale dokázal míč bez větších problémů vyrazit do bezpečí. Když Štajnerovu dělovku srazil beztrestně rukou Nikl, šlo se do šaten za nejtěsnějšího vedení hostů.

Po změně stran opět zahrozil Liberec. Papoušek poslal výtečnou přihrávku do vápna na Gebre Selassieho, který se vyběhnuvšího Sňozíka snažil přehodit. Domácí brankář se štěstím vyrazil míč tělem na horní síť.

Pražané se tak po chvíli mohli radovat z vyrovnání. Přímý kop odvrátil Dejmek před vápno pouze k Držíkovi, který pohotově poslal míč k levé tyči a Bičík se už natahoval marně.

V 68. minutě se k tečovanému centru dostal Bosančić, na vápně si udělal prostor pro střelu a jeho přízemní pokus k levé tyči musel Sňozík vyrazit jednou rukou. Čtvrthodiny před koncem tak fanoušky hostů dokonale zmrazil střídající Škoda.

Stačily mu totiž pouhé dvě minuty, aby využil nedůslednosti libereckých stoperů, naskočil si na centr Jindříška a hlavičkou opřel míč o pravou tyč. Balón se pak odrazil znovu k němu a stále nikým neatakován rozvlnil síť hlavičkou do protipohybu Bičíka.

Bohemians se překvapivě nestáhli, stále pokračovali v dobývání libereckého vápna a odnesli si zasloužené ovoce. Gecov zazmatkoval, míč získal Hartig a s trochou štěstí se prodral přes další dva obránce. V pádu pak parádně přehodil Bičíka, jenže čtvrtou ligovou trefou mu ukradl vlastní spoluhráč. Balón jasně směřující do branky napálil do sítě pár decimetrů před čarou Nešpor.

Dokonat tragický osud zápasu pro Severočechy mohl Škoda, který po špatném vyběhnutí brankáře hlavičkoval jen těsně vedle vzdálenější tyče. Klokani se tak radují z výhry 3:1.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
Veselac

under 2,5g

Reagovat
klokan.paul

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 nebo 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele