1. kolo
16.07.2010 17:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Bohemians 1905 - Slavia Praha 1:1

Dvaadvacetiletý David Bartek otevřel po šedesáti vteřinách skóre letošní sezóny, aby ještě v úvodu utkání proměnil první ze dvou obrovských šancí Kisel a vyrovnal. Šance na překvapivé body snížil Rychlík, který po dvou žlutých musel pod sprchy, jenže Slavia své přesilové hry prakticky vůbec nevyužila.

Hráči Bohemians se ujali hned první šancí vedení, jenže sami brzy inkasovali. Vyrovnanou partii z první půle moc nepoškodilo ani Rychlíkovo vyloučení zhruba po hodině hry. Slavia byla při závěrečném tlaku prakticky bezzubá.

Neuvěřitelný vstup do domácího ráje vystřelil pro Klokany Bartek. Moravec poslal přízemní centr na penaltu, Bálek přenechal Bartekovi, a ten tísněn Trappem dokázal z první zamířit k tyči do protipohybu Vaniaka.

Po sedmi minutách pobízel svým centrem na zadní tyč Jaroslav Černý Koubského, který hlavičkoval těsně nad břevno. Snažící se Slavia se proti zdržující Bohemce přesto prosadila ještě do sedmnácti minut. Byl to znovu Černý, který svým pasem za obranu našel Kisela, který chladnokrevně mezi nohy Sňozíka zakončil - 1:1.

V další obrovské šanci se ocitl opět Kisel, tentokrát dostal přihrávku před brankáře od Vlčka, ale prováhal správný moment a svou střelou nenadělal Sňozíkovi žádné potíže. Na druhé straně se před půlhodinkou hry dostal k míči před vápnem Kaufman, jeho tečovaná střela skončila vedle bližší tyče.

Vyrovnaný fotbal pak přinesl zajímavý pokus až čtyři minuty před koncem první půle. Střelu Jaroslava Černého srazil Cseh vedle tyče zkamenělého Sňozíka. Po následném rohu prchal do brejku Kaufman a dokázal nahrát Škodovi, který zpoza vápna křižnou ranou jen těsně minul.

Po změně stran prvně zahrozili hráči v zelenobílém. Bálek se dostal sám před brankáře a Vaniak jeho pokus nedokázal vyrazit zrovna nejlépe. Musel tak riskovat penaltový zákrok, když vypichoval míč z nohy útočníka Bohemians. Naštěstí pro něj skončila celá akce pouze rohovým kopem.

Chvíli po hodině hry přišla ale tvrdá rána pro svěřence trenéra Hoftycha. Rychlík totiž navázal na faul z prvního poločasu proti Jaroslavu Černému skluzem na Milana Černého a po druhé žluté musel pod sprchy.

Překvapivě tak musel dvě minuty poté zachraňovat své kolegy Vaniak, když Moravec mířil z dálky povedeně k bližší tyči. Po centru z rohu hlavičkoval Škoda jen těsně mimo. Klokani se rozhodně nevzdávali a první slibnou příležitost dovolili soupeři až osmnáct minut po začátku oslabení. Jaroslav Černý svou technickou střelou z patnácti metrů nechal pouze vyniknout Sňozíka.

Šest minut před koncem se po rohu dostal ke střele Kisel, jeho pokus srazil Cseh pouze k Jandovi, který samým překvapením nestihl zamířit do odkryté branky. Hráči Bohemians tak uhráli cenný bod.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.cz, idnes.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slavia doma vyhraje 2:0

Reagovat
klokan.paul

2:0 pro Bohemku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

slavia pos... sezonu ale tet vihraje 2:1 tuto sezonu bych rek ze slavie skonci 2 a bude prekvapeni a vihraje hradec(to asy ne)

Reagovat
smazaný uživatel

krásný komentář

Reagovat
djwenca

teď, vyhraje, asi

Reagovat
smazaný uživatel

První zápas sezony. Těžko tipovat, buď to bude remíza, nebo vydrřená haluz 0:1. Každopádně nepředpokládám moc branek a ani výhru "domácích".

Reagovat
Losinho

0:2 (Grajciar, Hora)

Reagovat
smazaný uživatel

0:0, Zápas nudy a bez bojkotujících fans.

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
cubinho

Cože???!!! To je na Nově?!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele