25. kolo
24.04.2011 17:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Bohemians 1905 - FK Mladá Boleslav 3:1

Bohemians pokračují ve snovém jaru. Stejně jako pučí příroda okolo, stále markantnější je také střelecká pohoda Klokanů. Ti tentokrát doma porazili Mladou Boleslav 3:1 díky dvou gólům Milana Nešpora.

Zápas dvou týmů, kterým prakticky o nic nejde. Tak se dal nazvat souboj pražských Bohemians a hostující Mladé Boleslavi. Pražané prožívají nadmíru úspěšnou sezónu, jsou prakticky zachráněni a v poslendích kolech se vlastně jen fotbalem baví. To Středočeši se v lize pomalu probouzejí z pohárového snu. Evropa se totiž vzdaluje a momentálně je k ní blíže z Ondrášovka Cupu.

Přesto se hned ve čtvrté minutě z autového vhazování na pravé straně dostal míč k Alexandrovi Mendymu, který ustál souboj s obráncem a vnějším nártem velmi brzy překonal brankáře Sňozíka.

Poprvé po svém příchodu do Boleslavi nastoupil v ligovém zápase řecký reprezentant s albánskými kořeny Elini Dimoutsos. Také on ale jen sledoval jak Martin Nešpor využil chyby hostujících obránců, kteří nestačili odvrátit relativně pomalou přihrávku. Domácí útočník tak neměl problém křižnou střelou překonat brankláře Šedu.

A první poločas nabídl ještě jednu velmi dobrou příležitost. Půlhodinka hry donutila mladoboleslavského brankáře k natažení, roztáhnutí, jednoduše do posledního centimetru napnutí svého těla. Proč? Aby konečky prstů vytěsnil střelu unikajícího Škody.

Také po změně stran se bylo na co dívat. Škoda totiž přespurtoval Dimitrovského, poslal tvrdou přihrávku před bránu, kde zvítězil v osobním souboji Martin Nešpor a druhým gólem zápasu dostal svůj tým do vedení.

Boleslavi postupně docházely síly. Navíc čím dál více vázl přechod do útoku a byli to v pohodě hrající Klokané, kteří mohli shrábnout do klokanní kapsy ještě jednou vajíčko od velikonočního zajíčka. Jan Štohanzl prošel možná přes polovinu hřiště bez nejmenší pozornosti hostujících obránců. Jeho zakončení minul pravou tyč možná o pár centimetrů

Přesto čtvrtá branka zápasu padla. Dvacet minut před koncem si Milan Škoda bez větších obtíží naskočil na standardní situaci a s přehledem trknul míč mimo dosah brankáře Šedy.

Mladá Boleslav prohrála i ve druhém ligovém zápase v řadě. Pražská Sparta ji porazila 2:1, pražští Bohemians pak 3:1.

Autor: Filip Horký

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

remiza

Reagovat
smazaný uživatel

1-1 . Nebo 0-1 .

Reagovat
smazaný uživatel

2 2

Reagovat
vanGomm

V tomto zápase už o nic nejde.Vypadá to na X.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná 2!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo hoši zelenobílí!!! Jen tak dál!!! BOHEMIANS 1905!!!

Reagovat
smazaný uživatel

to je jasny proc se bohemce tak dari,mozna ze nedava tolik golu,ale skvele brani a to ze ji kazdej strasne podcenuje ji neuveritelne pomaha sranda by byla kdyby byla na poharech

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím proč, ale nedovedu si Bohemku představit v Evropských pohárech

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele