3. kolo
01.08.2010 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Jablonec - FK Teplice 1:1

Jablonec si za posledních sedm dní neužil přílišnou dávku fotbalového štěstí. Nejprve utrpěl tvrdý debakl 1:4 na půdě Olomouce a během týdne prohrál v Nikósii úvodní duel 3. předkola Evropské ligy. Proti dosud bídným Teplicím měl dnes vítězství na dosah, v poslední minutě o něj ale přišel. Konečný výsledek tedy zní 1:1.

Start do zápasu vyšel jabloneckým fotbalistům skutečně na jedničku. Stačilo jim pouhých devět minut a už vedli. Nutno ale dodat, že úvodní gól darovaly Teplice domácím skutečně na zlatém podnose.

Zkušený stoper Petr Lukáš se dopustil obrovské minely. Jeho malou domů totiž vystihl útočník Tomáš Pekhart, který tak šel na gólmana Slavíka zcela sám a jako správný kanonýr nezaváhal. Byla to pro něj letos již třetí branka.

A bývalý hráč anglického Tottenhamu zanedlouho dokonce rozvlnil síť podruhé, tentokrát mu ale rozhodčí odmávali ofsajd. Aktivitou hýřil i jeho parťák David Lafata. Ten naopak ve výborné pozici jen těsně nedosáhl na prudkou přihrávku Karla Pitáka.

Druhý gól skutečně nebyl dnes Pekhartovi přán. V 38. minutě mu nechybělo mnoho, jeho hlavičku ale nakonec zastavilo břevno. V závěru se osmělily také Teplice a výsledkem byla příležitost Zoubeleho, který však mířil z první nad.

Ve druhém dějství se čekalo na pořádnou šanci až do 64. minuty, kdy málem udeřili hosté. Po rohovém kopu měl nečekaně dostatek prostoru k zakončení Vlastimil Stožický a gólmana Michala Špita pořádně vystrašil, ten jeho střelecky pokus vyrazil nad břevno.

O moc lépe nedopadnul zhruba o deset minut později ani Alen Melunovič. Bosenský mladík obehrál v pokutovém území Pavlíka a měl před sebou vynikající příležitost ke snížení. Bohužel ale poslal míč přesně do rukavic domácího gólmana.

V závěrečných minutách si Jablonec průběh zápasu hlídal, v posledních vteřinách ale připravil svým příznivcům skutečný šok. Došek našel na hranici šestnáctky Matulu a jeho následná tečovaná střela skončila až za zády Špita. Teplice tak vybojovaly svůj první letošní bod.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele