5. kolo
15.08.2010 15:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

FK Jablonec - Bohemians 1905 3:1

Severočeský Jablonec doma třemi brankami pokořil pražské Bohemians 1905 a v tabulce se s osmi body dělí o čtvrté místo se Slavií. Klokani vedli zásluhou Vladimíra Bálka, avšak ještě do poločasu otočili skóre Marek Jarolím a Jan Vošahlík, druhý jmenovaný ve druhém poločase zvýšil na konečných 3:1 pro Jablonec.

Větší aktivitou vstoupili do utkání jablonečtí, ovšem dobře zformovaná obrana pražanů je do větší šance nepouštěla. To neplatilo po dvaceti minutách hry, kdy Pekhart hlavičkoval pouze do připraveného Radka Sňozíka a střelu Marka Jarolíma zablokovala hostující defenzíva. Bohemka šance Jablonce přežila, a pak sama nečekaně "uštkla". Hartigovu střelu brankář Špit vyrazil pouze k Bálkovi, který z dorážky poslal hosty do vedení - 0:1.

Jablonec se rázem nadechl k náporu. Kovaříkovu střelu lapil Sňozík ale pak už domácí mohli slavit vyrovnání. Tomáš Pekhart byl těsně mimo pokutové území faulován a nařízený přímý kop dostal do sítě Marek Jarolím - 1:1. O chvíli později se celá akce opakovala, Jarolím ale tentokrát tolik úspěšný nebyl. V nastaveném čase prvního poločasu Jablonec dokonale otočil nepříznivý vývoj. Pavlík šikovně přiťukl Vošahlíkovi a Sňozík byl bez šance - 2:1.

Po změně stran se pochopitelně hosté snažili o vyrovnání, a to se málem podařilo. Bálek hlavičkou zamířil vedle a proti Jindřiškovi skvěle zasáhl Špit. Bohemku to mohlo hodně mrzet, neboť o chvíli později přidali domácí třetí pojišťovací trefu. Vošahlík technickou střelou zvýšil na 3:1 pro Jablonec. Ještě zvýšit mohl Pekhart, zblízka ale zase selhal. Hosté to měli těžké, ovšem nevzdávali se. Jablonec ale pohodlné vedení uhlídal a zaslouženě vyhrál 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
klokan.paul

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec po dvou remizach zabere sponu a vyhraje doma...tip 1

Reagovat
Tomtaf

6:0

Reagovat
Losinho

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele