27. kolo
08.05.2011 20:00 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

FK Jablonec - Baník Ostrava 3:3

Gólový pytel se roztrhl na Střelnici v Jablonci. Domácí remizovali s ostravským Baníkem 3:3.

Baník ještě před zápasem neměl definitivu záchrany pro příští ročník a snaha o zisk bodů v Jablonci na něm byla patrná od prvních minut. Hned ve druhé minutě navíc dostal hosty do vedení Šenkeřík. Potáhl míč středem hřiště, a protože ho z jabloneckých nikdo neatakoval, vystřelil skákavou střelu přesně k tyči - 0:1.

Neuběhlo ani deset minut a ostravští se radovali podruhé. Další rychlý protiútok tentokrát zakončil přesně, i když se štěstím, Fantiš. Svůj podíl na gólu měl i domácí brankář Valeš - 0:2.

Domácí se dostali ke slovu díky Loučkově hlavičce, ale ostravský Buček dokázal střelu vytlačit. Hosté mohli udeřit vzápětí potřetí, ale Kraut tváří v tvář Valešovi neuspěl.

Ke konci poločasu se obraz hry pomalu začal měnit v souladu s postavením týmů v tabulce. Jarolímovi ještě ve skórování zabránil Fantiš, o chvíli později již ale ukončil závar v ostravském vápně prvním jabloneckým gólem - 1:2.

Ještě do přestávky stihl vyrovnat domácí kanonýr a nejlepší střelec letošního ročníku, David Lafata. Pitákovu hlavičku po krásném Kovaříkově centru ještě Buček reflexivně zlikvidoval, Lafata však ze svého oblíbeného místa před bránou dorazil míč do sítě - 2:2.

Jablonečtí vlétli do druhého poločasu aktivně a po pár minutách mohli jít poprvé v utkání do vedení. Piták ovšem další přesný zásah nepřidal. Ke slovu se tak opět dostali hosté. K vítězství přiblížil Baník po Lukešově centru Hušbauer - 2:3.

Překvapivé vedení a důležité body se hosté snažili logicky bránit. Na kombinační hru Jablonce se tak snažili odpovídat spíše rychlými protiútoky. A z nich se Baník mohl soupeři definitivně utrhnout. Ovšem Zeher, Kraut ani opět Zeher neproměnili své nadějné brejky na brankáře Valeše.

Protože hosté svými zahozenými šancemi urazili fotbalovou štěstěnu, dostali se ke slovu jablonečtí. A nebyl to nikdo jiný než ostrostřelec Lafata, který opět potvrdil skvělý výběr místa ve vápně v rozhodující okamžik a srovnal na konečných 3:3.

Autor: Martin Lavický / onajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 1-Vosahlik,-Kraut

Reagovat
smazaný uživatel

5-0

Reagovat
smazaný uživatel

chachaři, letos z Vás strach nejde, hnusný fotbal s výhrou Jablonce

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 - Lafata 2 góly

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Veselac

Jablonec v poklidu 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Baník

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele