7. kolo
29.08.2010 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Jablonec - 1. FC Slovácko 3:0

Slovácko své čekání na vítězství prodloužilo o další zápas. Také na půdě Jablonce tahalo za kratší konec provazu a jednoznačně prohrálo v poměru 0:3.

Severočeši na nic nečekali a velmi brzy šli do vedení. Úvodní gól střetnutí zaznamenali už po deseti minutách. Z dálky vypálil Tomáš Jablonský a jeho střela se štěstím zaplula až do sítě Slovácka. Brzy však mohlo být srovnáno. Po rychlém brejku se řítil na gólmana Špita Ondřejka, jenže nakonec trefil boční síť. O malou chvíli později se naopak snažil na druhé straně přelobovat Filipka útočník Pekhart, ovšem orazítkoval jen břevno.

Ve 27. minutě si vedl téměř na chlup stejně záložník Marek Jarolím. Ten trefil brankovou konstrukci po zahrání standardní situace. Filipko musel do konce poločasu řešit ještě několik nebezpečných momentů, nejvážněji se zapotil zřejmě při likvidování Lafatovy střely.

Také začátek druhého dějství mohl Jablonec okořenit vstřelením branky. Tentokrát ale Lafata po centru Jablonského selhal. Míč napálil z voleje a jeho rána byla hodně nepřesná. Naopak nechybělo mnoho a málem přišlo potrestání. Samotný se před gólmanem Špitem objevil Nestorovski, jenže mířil vedle. V 62. minutě zaznamenal Jablonec další branku. Jablonský utekl po kraji hřiště a svým centrem našel v pokutovém území Anese Haurdiče, který už neměl sebemenší problém dorazit míč do sítě.

Hosté to nechtěli zabalit, a proto věřili, že s nepříznivým stavem dokážou ještě něco udělat. Blízko byl například Hlúpik, avšak i jemu chyběla při zakončení přesnost. Na místo toho přidal další zásah Jablonec. Po Jablonském centru nehlavičkoval příliš přesně Lafata, k míči se ale dostal Eliáš a jemnou tečí zvýšil už na rozdíl tří branek. I když v závěru selhal ještě ve stoprocentní šanci Pekhart, Jablonec to mrzet nemuselo. V poklidu totiž vybojoval další cenné tři body.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko je mimo svůj domácí stadion poloviční.Jablonci se nevyvedl minulý zápas v Hradci,takže si bude jistě chtít doma napravit reputaci.Mužstvo Jablonce bylo před sezonou doplněno pro boje v evropských pohárech.Na Evropu to sice výkonostně nestačilo,avšak na naši ligu více než dobrá sestava.Tip:1 (1,55)

Reagovat
Tomtaf

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele