22. kolo
02.04.2011 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FK Příbram - Bohemians 1905 0:1

Potkat v posledních týdnech stádo pražských Klokanů hopsajících po ligových trávnících, to je zárukou pořádných problémů. Poznali to také v Příbrami. Bohemians 1905 tam dokázali díky gólu Davida Bartka vyhrát a posunuli se na průběžné 6.místo v tabulce!

Tahle sezóna začíná mít pro ještě nedávno krachující klub nádech snu. Tým z Edenu řešil před sezónou stěhování, před zimou prakticky neposílil - měl zastavené přestupy. Jenže jaro mu vychází skvěle a tým se pod vedením Pavla Hoftycha předvedl vítězně i na hřišti Příbrami, která doma body rozhodně nerozdává - prohrou přišla o sérii šesti porážek v řadě.

Klokani opět nasadili do zápasu jeden z objevů jara - mladého záložníka Martina Krause, který se také v 17. minutě postaral o první střelu mezi tyče. Hned vzápětí měl však obrovskou příležitost příbramský Koukal. K němu se dostal na malé vápno centr, jenže ten nedokázal trefit zcela odkrytou branku a hlavou minul.

Vzápětí přišla nepříjemná rána pro hosty. Lukáš Hartig zajel do pořádně ostrého souboje s domácím brankářem Hruškou, ze kterého si ale odnesl nepříjemnou bolístku, kterou vyřešil až transport na nosítkách rovnou do kabiny.

Další dobrou příležitost úvodního fotbalového představení měl opět Koukal. Tentokrát pozměnil druh zakončení, použil nohu a navíc se trefil i do prostoru branky. K jeho smůle ale střelu do vzdálenějšího horního rohu branky gólman Sňozík v klidu kryl.

Tím však vcelku průměrný první poločas skončil. Bohemians sice měli větší počet střel, nikoliv však těch nebezpečných, měli dokonce i větší držení míče, ovšem za pochvalu stála spíše jen tisícovka fanoušků, kteří za klubem přicestovali.

Po změně stran se opět dostal do hry klíčový muž Klokanů v posledních zápasech. Brankář Sňozík totiž po rohovém kopu vychytal tygřím skokem hlavičku Ricky.

Jak se využívají šance tak museli ukázat až Pražané. V 77. minutě se odrazil přetažený centr od brankáře Hrušky jenom k nohám Barteka, který velmi pohotovým zakončením překonal nedobře připraveného gólmana a šel slavit druhý letošní gól ve 12 zápase.

V závěru pak utnul veškeré naděje na lepší výsledek pro domácí Jakub Štochl. Ten totiž atakoval unikajícího Nešpora a v 90. minutě byl, možná trochu sporně, vyloučen.

Bohemians vyhráli 1:0, posunuli se na průběžně šestou příčku. Naopak v Příbrami aby začali trénovat plavání - sestupové vody se nepříjemně blíží.

Autor: Filip Horký / idnes.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 0 nuudaaaaaaa

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0.ani se nemusi hrat.lepši by bylo 5:5.

Reagovat
smazaný uživatel

Klokani aspoň bod, lepší budou tři!!! Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele