14. kolo
31.10.2010 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Slovácko - Slovan Liberec 0:1

Trenér Petr Rada začal na lavičce Liberce nejlépe, jak mohl, tedy vítězstvím. Jeho svěřenci dokázali porazit Slovácko 1:0. O tom, že si Liberec z Uherského Hradiště odveze všechny body rozhodl už v prvním poločase Miloš Bosančič. Bídu Slovácka podtrhl pět minut před koncem neproměněnou penaltou Petr Švancara.

Liberečtí začali severočeské derby lépe, od začátku měli větší převahu a ve 22. minutě jí přetavili ve vedoucí trefu. Andrej Kerič zleva připravil čistou gólovku pro Miloše Bosančiče, a ten nabídnutou šancí nepohrdl - 1:0 pro Slovan Liberec. Až po úvodní trefě hostů se probudil i domácí celek a zvýšená aktivita Slovácka dělala Liberci starosti. Těsně před odchodem do šaten mohlo Slovácko vyrovnat, volný přímý kop s vypětím všech sil Bičík vyrazil.

Tři minuty po změně stran zahrozil Volešák, jeho střela propadla a Bičík měl štěstí, že šel balón těsně vedle tyče. Slovácko i nadále pokračovalo ve zvýšené aktivitě, jenže defenzíva Liberce byla hodně pozorná. V 69. minutě Vymyslel krásný fotbalový okamžik autor první trefy Bosančič a Heča v brance Slovácka jen sledoval jak míč míjí branku.

Čtvrthodiny před koncem přišlápl Váchu domácí Reinberk a sudí jeho zákrok ocenil červenou kartou. Slovácko tak dohrávalo o deseti. Pět minut před koncem ale měli skvělou možnost srovnat. Karatistický zákrok jednoho z obránců Liberce nemohl uniknout pozornosti rozhodčího, ten neváhal a odpískal pokutový kop. Tyto situace má ve Slovácku na starosti Petr Švancara, i tentokrát se ujal balón, ovšem přestřelil a Slovácko stále prohrávalo 0:1.

V 90. minutě měli domácí opět smůlu, Volešákův centr našel Košúta, a od něj míč škrtl břevno. Na druhé straně si o pojistku říkala akce Breznaníka, mladý brankář Heča však zachránil. Výsledek 1:0 pro hosty se už do závěrečného hvizdu nezměnil a premiéra Petra Rady dopadla nejlepším možný způsobem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Veselac

nové koště dobře mete....tip 2 , asi 0:1

Reagovat
vanGomm

Očekávám vyrovnané utkání a tip tedy X.

Reagovat
smazaný uživatel

To co jsem předváděli stálo za hovno,to je fakt.... Ale to co předváděli rozhodčí??? Kdo tam byl,ví o čem mluvím...

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem tam byl,ale kašli na rozhodčí a tady o tom nepiš,akorát zas řeknou že se vymlouváš.

Reagovat
AjaxFans

Rozhodčí jakš takš,v Brně a Ově,to tlačili jináč

Reagovat
georgeo

co k tomu říct? ten výkon v prvním poločase byl naprosto katastrofální...nějak jsem nepochopil, co tou sestavou Soukup zamýšlel...Švancara s Fujerikem hru ve druhém poločase rozhýbali, ale nějaké vyložené šance nebyly...nadávat na rozhodčího je docela zbytečné, ikdyž jsem nějak nechápal to vyloučení, protože jsem to dobře neviděl a taky některé jeho výroky byly hodně podivné, ale na druhou stranu písknul penaltu, která byla jasná, ale našli by se někteří jedinci, kteří by ji nefoukli...že se nepromění je věc druhá...ale abych to shrnul, tak za první půlku jednoznačně Liberec, za druhou Slovácko, takže vychází mi remíza...pro Liberec šťastné vítězství

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele