12. kolo
18.10.2010 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 0:2

Slovácko sice na svém hřišti ukázalo sílu a soupeře z Olomouce místy přehrávalo, nicméně hostující Sigma jeho šance přečkala a naopak domácím předvedla lekci z produktivity.

Do očekávaného zápasu dvou moravských týmů z horní poloviny tabulky vstoupili lépe Olomoučtí. Nekoncentrovanost Slovácka z úvodu utkání využil hned ve třetí minutě po Petrově přiťuknutí reprezentant do 21 let Hořava. Hosté i nadále dokazovali proč letos patří v lize k tomu nejlepšímu a Slovácko ze začátku nepřipustili k jejich obvyklému domácímu tlaku.

Zhruba od dvacáté minuty se však obraz hry začal měnit ve prospěch domácích. Nepříjemnými výpady po křídlech a následnými centry dostávalo Slovácko obranu Sigmy pod tlak. Do zakončení se dostával zejména aktivní Ondřejka. V největší šanci domácích se v 35. minutě ocitl Volešák, ale jeho střelu bravurně vyrazil Drobisz. Za neustálého povzbuzování v Uherském Hradišti tradičně výborného publika se domácí snažili o vyrovnání, Olomouc se ale do přestávky dokázala ubránit.

Druhá půle již nabídla méně ofenzivní podívané. Logicky aktivnější byli domácí, zatímco Olomouc si spíše hlídala zadní vrátka a pokoušela se o nebezpečné výpady. Jeden z nich mohl zakončit v 61 minutě opět Hořava. Po nudnější mezihře přišla v 70. minutě zničehonic další pohroma pro domácí. V době kdy pomalu startovali svůj závěrečný tlak, prodloužil centr olomouckého Petra smolně stoper Mezlík na volného Hubníka, který prokázal svůj střelecký instinkt. Uklidil míč k tyči Filipkovy brány a připsal si již 8. gól v sezoně - 0:2.

Sigma si závěr utkání pohlídala. K větší příležitosti se dostal jen domácí Nestorovski, situaci však vyřešil zbrkle. Poslední minuty se dohrávaly v poklidu, domácí se sice ještě snažil vyburcovat svými gesty Švancara, ale na skóre se nic nezměnilo.

Slovácko ztratilo tři body na domácím hřišti poprvé v sezoně, přičemž teprve podruhé nevyhrálo. Naopak Sigma se po dvou prohrách vrací do boje o přední příčky a díky lepšímu skóre ji patří druhé místo před Spartou, jen za suveréní Plzní.

Autor: Martin Lavický

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0, gól v 93. minutě Švancara z penalty za nastřelenou ruku na půlící čáře. Sigma 18x netrefí prázdnou bránu a na střely vyhraje 90:1.

Reagovat
goodbay

přesně tak, akorát to není Sparta a z údajně vymyšlené penalty se nebude dělat takový humbuk co?

Reagovat
smazaný uživatel

No kolem penalty Slovácka byl loni mnohem větší humbuk. Aspoň teda u nás v Olomouci.

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
vanGomm

Olomouc by v lize 3x v řadě prohrát neměla,ale Slovácko má doma zatím slušné výsledky,tak to asi vypadá na X.

Reagovat
AjaxFans

S Olmikem aj bod dobrý. Ale může to dopadnout jakkoliv,těžký zápas na Tip.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele