4. kolo
16.08.2009 17:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 2:3

Kerič si připsal pro něj netypický hattrick, když asistoval u všech branek svého týmu. Plzeň měla prakticky celý zápas více ze hry, impotence v zakončení však mařila jakékoliv šance na body. Severočeši tak letos poprvé v lize vyhráli.

Plzeňští začali utkání aktivněji, problémy jim ale dělala koncovka. Jak Jiráček, tak Petržela z dobré pozice vysoko přestřelili. Liberečtí se prakticky nedokázali s míčem dostat blíže k vápnu, o to překvapivější tak byla 21. minuta, ve které udělili domácím lekci z produktivity. Chorvatskou spolupráci započal zachycením přihrávky Čorič, který vyslal do útoku Keriče. Ten se zbavil ve vápně Rady a zpětnou přihrávkou vrátil míč Čoričovi, jenž ranou do šibenice otevřel skóre.

Největší šanci na vyrovnání před přestávkou měl Pavel Horváth, jehož přízemní střela z více jak dvacet metrů mířila přesně k tyči a Hauzr měl co dělat, aby míč udržel před brankovou čarou. Po třech minutách mu Hauzr nabídl šanci špatným odkopem, ale plzeňský záložník svůj lob ze středu hřiště nedokázal z první usměrnit lépe než pár metrů mimo.

Druhý poločas započal opět velkým tlakem domácích a několika šancemi, které končily až u finální přihrávky. Liberec se ovšem vymanil ze zámku a podruhé udeřil. A aby toho nebylo málo, opět se o to zasloužila dvojice chorvatských hráčů, když Kerič přisunul míč Čoričovi těsně do vápna a střelec prvního gólu se levačkou trefil přesně ke vzdálenější tyči.

Plzeň mohla rychle kontrovat po individuální akci Petržely, kterého zastavil až vynikající zákrok Hauzra. V další šanci se ukázali střídající hráči, Lecjaks poslal přízemní centr na penaltu, ale Bakoš v pádu mířil jen doprostřed branky.

Dlouhodobý tlak už dával pouze jedinou otázku - kdy padne gól, který vrátí plzeňské do hry? Odpověď přišla přesně dvacet minut před koncem, kdy se po spletité situaci ve vápně odrazila střela Ševinského od tyčky k Bakošovi, který do protipohybu brankáře konečně skóroval.

Plzeňští sice i nadále měli jasnou převahu, v 78. minutě však přišla chyba brankáře Daňka. Kdo jiný než Kerič mohl přihrát Blažkovi, jenž tvrdou střelou zpoza vápna překvapil plzeňského brankáře a vrátil hostům dvoubrankové vedení. V zoufalé snaze Plzně pálil po sedmi minutách z pětadvaceti metrů Limberský, proti jehož střele pod břevno se vyznamenal Hauzr.

Ve třetí minutě nastavení ještě proměnil již bezcenný pokutový kop Pavel Horváth. Jeho gól už nic nemohl změnit na faktu, že Plzeň přes lepší výkon neudržela doma jediný bod.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

plzen zatim vali liberec až na evropskou ligu nic moc 1:2

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Plzen kluky od jestedu prejede nasazi trojku a koupi jeden banan

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 plzen doma vyhraje..

Reagovat
Špilmachr

Liberec již tradičně v Plzni neprohrava tak jsem zvědavy zda to při sve formě neformě potvrdi?

tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

Je to smutný, když se Liberec dostal 4. za půlku a odváží si všechny body...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele