6. kolo
29.08.2009 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - SK Kladno 1:0

Z poloviny zaplněný plzeňský stadion se dlouho musel strachovat i o remízu, v naprostém závěru se ale trefil do vlastní sítě Strnad a zajistil tak Plzni letošní první domácí vítězství. Kladno svou mizérii protáhlo na pět proher v řadě.

Plzeňští se nejdříve museli vypořádat s překvapivou aktivitou Kladna. Na gólové šance si tak diváci museli dlouho počkat. První zajímavější přišla po pětadvaceti minutách z kopačky kapitána Horvátha, který zatočil míč z rohu do branky a Pavlík jen taktak vytáhl míč nad břevno. Druhá šance poločasu přišla sedm minut před jeho koncem, kdy Horváth vyslal svým pasem Střihavku, který si sice poradil s brankářem, v těžkém úhlu ale nedokázal dopravit míč za brankovou čáru.

Ve druhé půli mohl přijít trest za bezmyšlenkovité útoky domácích. Nekoncentrovanou obranu přelstil Holub s Klinkou, který se dostal sám před Daňka. Ten ale bravurním zákrokem podržel své spoluhráče. Jinak se hrálo prakticky stále před brankou hostů, přesto první šance Plzně v druhé půli přišla až v 70. minutě, kdy tísněný Petržela v pádu přestřelil z malého vápna Pavlíkovu branku.

Chvíli poté nechal svou hlavičkou vyniknout brankáře Horváth. Pavlík míč zachytil na brankové čáře. I nadále dělal hostující gólman vše, aby udržel čisté konto. Hájovského pohotovou střelu z malého vápna vyrazil, dorážku Petržely pak pokryli obránci. Ale i Kladno toužilo po vítězství, Zoubele svou hlavičku nasměroval jen těsně nad břevno.

Po třech minutách na hřišti se mohl proti svému bývalému týmu prosadit Tatanašvili, ale Daněk bojácným pádem pod nohy kladenského útočníka opět uchránil před pohromou. Nakonec tak přeci jen přišel gól do sítě Kladna. Ten zajistil nešťastník Strnad, který si po přímém kopu Horvátha hlavičkou usměrnil míč do vlastní brány.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plzen doma zvítězí 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Očekávám obranářský koncert od Kladna. Přesto tam nějaká ta šmudla cca z 25-ti metrů do šibenice projde

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vydíte muj tip bl ten pravej no to se občas stává..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele