10. kolo
03.10.2009 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 1:0

Sigma se stále utápí na samém konci tabulky. Po nijakém výkonu si z Plzně neodváží ani bod, a tak se klidně může stát, že po deseti kolech bude na patnáctém, sestupovém místě. Naopak Plzeň se díky parádní gólové akci drží nadosah pohárových příček.

Úvodní minuty přinesly vyrovnaný boj, přesto měli lehce navrch domácí. Ti byli blízko vedení po dvanácti minutách. Po přímém kopu Horvátha zůstal až moc dlouho míč ve vápně, napálil ho tak Petržela. Jeho dělová rána letěla do břevna a od něj nejspíše přesně na brankovou čáru.

Ve dvacáté minutě mohl olomouckou neschopnost při standardních situacích dokumentovat Kolář. Petržela rozehrál roh nakrátko, Jiráček stříleným centrem našel v malém vápně právě Daniela Koláře, který ale míč stehnem nechtěně odvrátil do bezpečí.

Na dlouhou dobu se pak oba týmy odmlčely, hlásily se pouze o karetní tresty. Sigma po útoku snad ani netoužila, Plzeň se zase svou laxností do šance dostat nemohla. Bohužel obdobně působil i druhý poločas, kde alespoň Sigma začala projevovat nějaký zájem o držení míče.

Vyjímala se tak hned úvodní šance Rajtorala, který ze šestnáctky prověřil Lovásika. Ten musel rychle vykrýt prostor dorážejícímu Petrželovi. Na druhé straně se ujal slova po hodině hry Petr, ale z malého vápna mířil nad branku.

Po sedmdesáté minutě přišly dva velké momenty Severočechů. Nejprve se radovali zbytečně, když podle všech domácích hráčů ve vápně skončil míč po rohu za brankovou čárou - píšťalka rozhodčího však byla němá. Jenže o dvě minuty později si to vynahradili i s úroky. Rozebrání olomoucké obrany přímo v jejich vápně bylo výsledkem několika přesných přihrávek z prvních, na jejichž konci stál před odkrytou brankou Bakoš. Ten prakticky nemohl nedat.

Hra poté konečně dostala tempo a míč lítal shora dolů, jen pozorné obrany znemožňovaly další šance. Sigma si v závěru vypracovala nadějné centry, Daněk byl však vždy na svém místě. Když plzeňští nevyužili v nastaveném čase protiútoku čtyři na dva, připsala si nejtěsnější možné vítězství.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Olomouc se konecne chytne 1.2

Reagovat
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
Tomtaf

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

psotko tahni uz

Reagovat
smazaný uživatel

"Po sedmdesáté minutě přišly dva velké momenty Severočechů."

Reagovat
smazaný uživatel

Njn plzen dala proste svuj vysnej gol a má doma 3body.

Reagovat
smazaný uživatel

plzen dobře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele