8. kolo
19.09.2009 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 2:1

Až do posledních chvil si museli plzeňští fanoušci počkat na zodpovězení otázky, zda jejich tým podruhé za sebou doma získá všechny body. Šťastným gólem v nastavení se tak Plzeň dostala před svého dnešního soupeře, který dohrával poslední fázi utkání o deseti.

Boleslav začala aktivně, nicméně ofenzivní choutky jí byly k ničemu v deváté minutě. Horváthova přihrávka za obranu našla Střihavku, který si chytře posunul míč do strany a přepadl přes neobratně si počínajícího Šedu. Ten pak sice vystihl směr penalty od plzeňského kapitána, putování míče do sítě ale nezbránil.

Čtvrthodinku relativního klidu pak mohl přetnout Lemessa, který ale zatáhl míč až do velkého úhlu a nepovedenou ranou Daňka nepřekonal. Dvakrát se pak neúspěšně pokoušel o střelu pod břevno Rajtoral, který vždy ztroskotal na dobře chytajícím Šedovi. Ten vychytal jak střelu z vápna, tak souboj tváří v tvář.

Ani Limberský nepochodil se svou tvrdou ránou. Když Horváthovi nevyšel lob z poloviny hřiště, který skončil pouze na horní síti, tak tři minuty před koncem přišlo vyrovnání. Kulič si naběhl na centr od levé lajny a pohotovou střelou nedal Daňkovi mnoho šancí. Do šaten se tak především díky hostujícímu brankáři šlo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas začal obdobně, jak probíhal ten první. Limberský opakovanou střelou z přímého kopu nechal opět vyniknout Šedu, na druhé straně pálil z první Kulič jen do boční sítě. Aktivní Boleslav se konečně dostávala do šancí. Tu další vychytal po Djalovičovo centru Daněk, který musel čelit prudké hlavičce Rajnocha.

Plzeňský brankář bravurním zákrokem vychytal i dobře hrajícího Fabiána. Na druhé straně střílel chytře a mířil hůře Petržela z vápna, když procpal míč mezi dvěma bránícími hráči. Čtvrt hodiny před koncem zkazil dojem ze svého vystoupení hostující Fabián, když během dvou minut dvakrát fauloval za cenu žluté karty a musel předčasně do sprch.

To samozřejmě vyústilo v tlak domácích, Boleslav se však úporně bránila. Petrželův pokus zpacifikoval Šeda, přímý kop Horvátha zase skončil těsně nad břevnem. Nakonec tak přišla druhá nastavená minuta. Horváth rozehrál přímý kop od lajny, jeho centr se snášel k brankáři, před kterým však tečoval hlavičkou k zadní tyči Ševinský a rozjásal už s remízou se smiřující Štruncovy sady.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plzen Prohrála v Příbramy 1:0 Boleslav už 4zápasy v řade Nevyhrála takže Podle me Remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych se přiklaněl k remize ale raději bych dal 02 jwe to fakt težký zapas

Reagovat
smazaný uživatel

radeji jsem to do meho tiketu nedaval ale ani tip me nevyšel

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky na tiket nedávál a aspon že tak..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele