30. kolo
15.05.2010 17:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 2:2

Plzeň z dnešního zápasu proti Slovácku stačil bod, aby se nemusela ohlížet na ostatní a v poklidu si pohlídala své páté místo. Svůj úkol nakonec také splnila, když si dokráčela k remíze 2:2.

Od začátku měli domácí fotbalisté o poznání více ze hry a hned v úvodu mohli své převahy využít. Z čista jasna se před Filipkem objevil záložník Petržela, ale na zkušeného brankáře nevyzrál a vybojoval jen roh. Hned z protiútoku zahrozil na druhé straně mladý Václav Ondřejka, jenže mířil vedle pravé tyče.

Filipko se rozhodně nenudil. Další parádní zákrok musel vytáhnout proti ráně Lecjakse. Ve 20. minutě už ovšem kapituloval. Po přihrávce od Rezka zakončil přesně ve skluzu kanonýr David Střihavka. Slovácko dokázalo vyrovnat, jenže radost fotbalistům z Uherského Hradiště pokazil pomezní rozhodčí, který viděl při zakončení Ondřejky ofsajd. Do přestávky zahrozil ještě aktivní Petržela, mířil ale nad.

Po změně stran převzala Plzeň iniciativu a začala nebezpečně hrozit. Nejprve tvrdě vypálil Limberský, když jeho střelu vyrazil Filipko alespoň na roh, krátce na to tentýž hráč zakončoval podruhé, tentokrát ale nemířil vůbec přesně. Až v 55. minutě mohli domácí fanoušci slavit. Kolář dostihl Radovu kolmici, první rána mu sice ještě nevyšla, jenže na dorážku už byla hostující brankářská jednička krátká a musela podruhé v zápase lovit míč ze své sítě.

Slovácko se jen stěží dostávalo do nějakých gólových příležitostí, a proto se Petr Švancara nerozpakoval a vyzkoušel štěstí z obrovské dálky. Jeho střela nakonec vůbec nevypadala beznadějně a proletěla jen těsně okolo tyčky. Známý fotbalový komik se ovšem přeci jen dočkal. Krásným lobem přes vyběhnutého Daňka korigoval stav utkání na 2:1. Už jen málokdo počítal s tím, že by se mohlo něco výrazného stát, přesto dokázalo Slovácko vyrovnat. Druhý gól v zápase zaznamenal Petr Švancara.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
vanGomm

Slovácko se záchránilo,což je dobře.Tipuji,že v Plzni neprohraje tedy X2.Plzeň hraje o 3 dny později svůj daleko důležitější zápas a řekl bych,že se soustředí na něj.

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
Mimalu

skvěle FCS ale ta návštěva...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele