20. kolo
20.03.2010 15:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparta Praha - Sigma Olomouc 4:0

Zápas, ve kterém byla od prvních minut lepší domácí Sparta, rozhodla situace deset minut před koncem první půle. Dreksův faul ve vápně byl hned dvakrát potrestán - penaltou a vyloučením. Výborný výkon Sionka, který dvakrát skóroval a zařídil penaltu, tak pomohl k dalšímu tlaku na teplické hráče.

Ačkoliv patří Olomouc k týmům, které se nebojí zaútočit na hřišti silného soupeře, musela hned ve druhé minutě děkovat brankáři Lovásikovi, když vytáhl Sionkovu tečovanou střelu nad břevno. Na Spartě bylo vidět, že chce rychlým gólem potopit hanácké šance. Blízko k tomu měl v 15. minutě Žofčák, po jehož přímém kopu se musel vytáhnout opět Lovásik, který vyrazil míč i za cenu bolestivého nárazu do tyče.

Jenže postupem času tlak Sparty ochaboval a nechybělo mnoho, aby po půlhodince hry otevřel skóre Šultés. Toho neubránil Brabec a výborný zákrok proti střele z kritické blízkosti musel ukázat Blažek. Kontroverzní rozhodnutí pak vynesl hlavní sudí. Dreksa na prakticky neviditelný moment zatáhl ve vápně Sionka, penalta se tak sice pískala správně, červená karta ale nejen olomoucké fanoušky povede k mnohým debatám.

K pokutovému kopu se postavil Igor Žofčák, který míči dodal především razanci a Lovásikovi tak nedal mnoho šancí, i přes uhodnutí směru. Sparta nijak extrémně oslabeného soupeře nepřehrávala, přesto si do poločasu své vedení pojistila. Kuckův pas na malé vápno využil Sionko a přesnou střelou vnějším nártem ke vzdálenější tyči ukončil první poločas.

Po pěti minutách druhé půle mohlo být s Olomoucí ještě hůře, ale špatné vyběhnutí brankáře využil Hoheneder pouze k hlavičce metr vedle vzdálenější tyče. Utrápení Hanáci přesto brzy inkasovali. Po výtečné samostatné akci poslal Kadlec do úniku Wilfrieda. Ten si s lehkostí pohrál s Lovásikem a do odkryté branky definitivně rozhodl.

V pohodě hrající Sparta si už mohla dovolit hrát pro diváky. Kdo jiný se tak mohl ujmout parádní střely bez přípravy vnějším nártem, než velezkušený Libor Sionko, který svou ranou nedal brankáři sebemenší naději. Posledních dvacet minut bylo ve znamení povinné dohrávky, kde se Sparta tu a tam snažila o akce pro diváky. Ty ovšem často končily ještě před zakončením, fanoušci v rudém se tak pověstného "bůra" nedočkali.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
goodbay

Sparta musí doma už konečně začít pravidelně vyhrávat, jesli chce mít titul!

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle IGORE !!

Reagovat
smazaný uživatel

paráááda

Reagovat
smazaný uživatel

Do zaječích jarošík vzal,marně prchal dál a dál,když jarošíka spoutal strach,tak sionko mu post ukrad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele