7. kolo
12.09.2009 18:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - FK Jablonec 2:0

Sparta po změně stran podala parádní výkon, kterým naprosto zastínila lídra tabulky z Jablonce. Špička tabulky se tak ještě více vyrovnala.

Aktivitu domácích držela dlouho od nebezpečí dobrá defenzivní hra hostů. A tak právě jablonecký Lafata měl jako první příležitost otevřít skóre, když se dostal s míčem do vápna a ztroskotal až na reflexu Blažka, který míč vyrazil nohou mimo nebezpečí. Při současných činech disciplinárky může být Kušnír velice rád, když jeho nahraný pád ve vápně neocenil sudí Adam penaltou. Jeho překvapený výraz pak určitě překvapil kdejakého diváka.

Lépe si už vedl Wilfried s Vackem. První jmenovaný donutil Špita vyrazit pouze k Vackovi. I jeho střelu vyrazil hostující brankář a Wilfried byl podruhé už nepřesný. Na druhé straně byl blízko gólu Kovařík. Eliášova střela byla zblokována právě ke Kovaříkovi, který mohl využít předčasného pohybu Blažka, střelou bez důrazu ale dal domácímu brankáři šanci míč chytit.

Po necelé půlhodině hry sice poslal Spartu do vedení střelou bez přípravy Wilfried, bohužel pro něj byl však chvíli předtím špatně odpískán ofsajd Pamiče. V poslední minutě se znovu projevil Wilfried, který vyhrál těžký souboj nad Drskem a jeho střelu zpoza vápna musel krýt dobrým zákrokem Špit.

V první desetiminutovce druhé půle se ujala role dirigenta Sparta. Ke gólu měl blízko Kušnír, jehož střelu musel Špit vyrážet nad branku, a Pamič, jehož střela minula branku jen těsně. Po pár minutách to zkoušel stejný hráč znovu, tentokrát ztroskotal na Špitovi. Tím převaha domácích nekončila. Ještě před hodinou hry střílel z otočky jen decimetry nepřesně Wilfried a dostal tak vyčiněno od lépe postaveného Vacka.

Gól pro Spartu tak nakonec připravila nedůsledná obrana Jablonce, která nechala Kušníra projít přes celé malé vápno, který pak střelou přes hráče nedal mnoho šancí brankáři. Brzy poté mohl vedení pojistit Žofčák, kterému na hlavě přistál přesný centr Wilfrieda, míč ale branku o kousek minul.

A Sparta pokračovala ve výborném výkonu. Nejprve Hubník hlavičkoval po rohu jen milimetry vedle vzdálenější tyče bezmocného Špita. V další minutě skvěle sklepl Wilfried míč pro Kadlece, ten ještě přiťukl Žofčákovi a jeho střelu zblízka musel srážet až obětavý Drsek.

Právě ten ale o další chvíli neuhlídal po centru Pamiče Wilfrieda, který ze stoje z malého vápna v klidu překonal Špita. O jiskru naděje se pokoušel čtvrthodiny před koncem Drsek, jeho střela zpoza vápna nicméně mířila doprostřed branky a Blažek tak bez větších potíží vyrazil.

Závěrečné minuty pak byly již opravdu jen povinné, vyjímala se tak střela Kucky, kterou Špit nadvakrát lapil. Jablonec nedokázal vymyslet ani gól naděje a připsal si tak letošní první porážku.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sparta valí takže doma vyhraje a Bony dá Gol..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Tipuji výhru Sparty o gól.Tedy HX.

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
Tomtaf

5:4

Reagovat
Mistřizbystří

Odvážný tip.

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec si odveze body 1 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mělo to bejt 3:0 ten první gol co dal bony tak mel platit nebyl to ofside ale bony se stejne zase trefil takže muj tip byl zase dobrý..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele