13. kolo
31.10.2009 18:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - Baník Ostrava 1:1

Skoro jistým podzimním králem remíz se stane Sparta, která si svou osmou dělbu bodů vybojovala až pokutovým kopem. Baník tak sice nezaútočil na vedoucí dvojici, alespoň si však prodlouženou sérií neporazitelnosti udržel za svými zády právě Spartu.

I na konkurenční Letné započalo podvečerní představení vzpomínkou na zesnulého Františka Veselého. Hned poté začal svižný fotbal, který ze začátku prospíval především Baníku. Hned ve druhé minutě se za obranu dostal Strnad, Blažek však dobře četl hru a u míče byl dříve.

Míč byl i nadále častěji před domácím vápnem, nicméně nebezpečně se prezentovala především Sparta. Centr Kušníra se štěstím nevyrazil Baránek do nabíhajícího Wilfrieda. V osmnácté minutě zase parádně pálil Kucka a brankář Baníku se musel opět vyznamenat.

Zatímco v útoku Baník ztrácel finální přihrávkou, před vlastním vápnem čerpal z dobré defenzivní práce. I přes pohledný fotbal tak byla nouze o nebezpečné akce. Po dlouhé době tak do varu dostal domácí diváky paradoxně Baránek, od jehož nepovedeného odkopu se točil míč do branky, před dotírajícím Kadlecem však stihl odvrátit alespoň na roh.

Ostravští se stále nemohli dostat ke gólovějšímu zakončení, a tak těsně před koncem poločasu musel svůj tým podržet bravurním zákrokem Baránek, který vychytal hlavičku Hubníka, který si naběhl před malé vápno na rohový kop. Do přestávky se tak nakonec radostněji pro hosty branka nepadla.

Nejzajímavější chvíle zápasu se začaly dít po prvních pěti minutách druhé půle. Nejprve z rohu zahrozil Lička, jehož pokus vytěsnil Blažek. Jen za dvě minuty už ale byl pražský brankář krátký na parádní trefu Tchuře, který pálil ve výskoku zpoza vápna. Jenže uběhla pouhá další minuta a Wilfried si vymodlil faul Baránka ve vápně. K penaltě se postavil Žofčák a brankáře hostí poslal na druhou stranu - 1:1.

Nabuzená Sparta ale mohla jen děkovat svému brankáři, když v 66. minutě začaroval proti skoro dokonalé hlavičce Varadiho. Oba tým se snažily chodit především do neurovnaných obran, střed hřiště tak zůstával celkem nevyužitý.

Příliš rychlé přechody ale rozhodně neprospívaly kvalitě akcí, zakončení bylo jen občasné a v tom případě nepřesné. Největší šance Baníku tak byl pokus Varadiho přímo do rukavic Blažka, na druhé straně se v poslední vteřině mohl před brankáře dostat Wilfried, kdyby Neuwirth přesným skluzem nezastavil pas na vápně.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

sparta je věčná 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 nebo 1:1

Reagovat
vanGomm

Spartu čeká po tomto zápase velice důležité utkání (skoro rozhodující) v Rumunsku.V lize se ztráta (30kol) dá ještě dohnat,ale EL je to mnohem těžší.Vychází mě to na X.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Slávistovi by se mi líbila prohra Sparty, jako realistovy by se mi v tabulce víc líbila neprohra Baníku, ale reálně to vidím na plichtu 1:1 (Wilfried - Lička)

Reagovat
smazaný uživatel

dobře já !

Reagovat
smazaný uživatel

baník ztratil bod, díky nafilmované penaltě I tak byl herně lepší a jak říkám mít jednoho lepšího útočníka tak dneska sparta dostala trojku

Reagovat
Radar

dva body

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké nafilmované penaltě? tys tam asi nebyl...Rozhodčí musel bejt zaplacenej protože ty hovadiny který tam pískal hlavně ve prospěch baníku byly k zeblití

Reagovat
Radar

Reagovat
smazaný uživatel

Můj oblíbený sudí Paták mě znovu utvrdil v názoru, že má neuvěřitelný cit a přesnost pro hru. Pískal opět výborně a jednoznačně nelehký úkol zvládl. Přeji mu hodně štěstí v jeho kariéře, jedná se o vyjímečného sudího a vyjímečně kvalitního arbitra. Nejbližší práce jej čeká tento čtvrtek coby brankového rozhodčího na mezinárodní scéně v souboji Sturm Graz-Panathinaikos Atény.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele