1. kolo
25.07.2009 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Slovan Liberec - SK Kladno 1:1

Ani Liberec nevstoupil do sezóny se ziskem tří bodů. Proti Kladnu uhrál jen remízu 1:1.

Liberec byl sice před zápasem pasován do role favorita, jenže v první půli svou pozici příliš nepotvrzoval. Nejenom, že nebyl k vidění žádný gól, také zajímavých šancí bylo jako šafránu. Již v 16. minutě ale poměrně nebezpečně pálila nová posila Liberce Jaroslav Diviš. Gólmana Pavlíka sice obstřelil, ale míč poslal mimo. V pádu střílel pro změnu nad Jan Nezmar.

Nejblíže gólu byl v 32. minutě opět Diviš, když zakončoval po Dočkalově centru. S míčem si však poradil gólman Roman Pavlík. Také Kladno zaútočilo a moc mu nechybělo ke šťastnému gólu. Domácí obránce Janů odpálil míč ve skluzu, trefil však Holuba a odražený balon jen těsně minul odkrytou libereckou branku.

Po změně stran začal Slovan skutečně aktivně a sevřel svého soupeře na jeho půlce. Výsledkem potom byla jasná tutovka Tomáše Frejlacha, která ovšem zůstala nevyužitá. Po centru Gebre Selassieho zakončoval nezvykle hrudí, ale chyběla mu přesnost. Vzápětí přišlo potrestání. Kladno zahrávalo trestný kop z ideální vzdálenosti něco přes 20 metrů od liberecké branky. Szabo si s touto standardní situací poradil nejlépe, jak mohl: po rychlém náběhu poslal míč nádhernou střelou do horního růžku, Zlámal se natahoval zbytečně.

Ale vedení nevydrželo kladenský hráčům příliš dlouho. V 62. minutě vyrovnal Marcel Gecov, jenž si naběhl na Dočkalův centr a nekompromisní ránou překonal Pavlíka. Kladno ale mohlo tento duel dovést i do vítězného konce, to by však musel střídající Zoubele překonat gólmana Zlámala.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pevně věřím, že v 1. kole Kladno překvapí a odveze z Liberce aspoň bodík. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že tady to je jasné ale jak říkáš kladno může překvapit

Reagovat
smazaný uživatel

a hele...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda Kladýnko, fakt skvělý. Ondra Szabo perfektní gól. Jsem rád, že jsem se s 1:1 trefil. Za týden porazíme Příbram a jdeme na poháry

Reagovat
smazaný uživatel

Co na tom fotbalu ze strany Kladna bylo skvělýho??? Takový antifotbal nemůže bavit ani hráče samotné,fakt hrůza..

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vím, nic o skvělý hře Kladna jsem nepsal...psal jsem jen, že to byl skvělej výsledek. Navíc co bys čekal, že pojedeme do Liberce útočit? Nemáme hráče na to, abychom mohli útočit i v Liberci. Antifotbal - Fotbal, je to jedno, bod jako bod. Mimochodem si nemyslím, že to byl takovej antifotbal, když byly pořád šance. Nejdřív se zamysli, než něco napíšeš.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele