16. kolo
28.11.2009 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 3:0

Překvapující výsledek se zrodil na severu Čech, kde znovuzrozený Liberec gólově jasně předčil Boleslav. Ta přes svou ofenzivní sílu nedokázala vstřelit ani korigující gól a nechává si utéct pohárové příčky.

Kde je ten starý dobrý Kerič? Hned ve druhé minutě opět zklamal domácí publikum, když se dostal až před brankáře Millera, aby vůbec netrefil branku. Obdobně skončila i snaha Poláčka, který se dostal zleva tváří v tvář Zichovi, mezi tři tyče však nezamířil.

Do vedení se tak chvíli po dvaceti minutách hry dostali Severočeši. Celou oku libou akci začal Gebre Selassie, následně Frejlach našel svým centrem ve vápně Keriče a ten sklepl míč pro Nezmara. Liberecký zkušený útočník pak přízemní střelou k tyči zakončil přesně. O pojištění vedení připravil v 31. minutě Vulina Miller, jehož střelu z blízka zastavil těsně před brankovou čarou.

Poločas nadále zůstával vyrovnaný, Liberec si tak v klidu hlídal své vedení. Závěrečný tlak Boleslavi přišel už moc pozdě, žádná výrazná akce tak již nevznikla a do šaten šli lépe rozpoložení domácí.

Liberec, jak ho již dlouho nikdo nezná, nedal ve druhé půli hostům šanci. Papouškův a Vulinův pokus ještě gólem neskončil, v dalším okamžiku se už domácí radovali. To střelec Nezmar namazal Keričovi na vápno, ten si poradil s obránci a před samotným brankářem konečně uspěl. Jen sedm minut poté byl zápas definitivně rozhodnut.

Papoušek rozehrál standardku na zadní tyč, kde si na míč počíhal Gebre Selassie, vrátil ho před branku a Bosančič bez problémů sklepl do boleslavské sítě třetí míč. Rozjetý Liberec pak zastavila nedisciplinovanost Váchy, který nejprve fauloval na půli Rajnocha a za pět minut trefil rukou Kalinu do obličeje.

Boleslav však již neměla sílu, jak skóre alespoň kosmeticky upravit, ba naopak. Minutu před koncem unikal na branku Purič, kterého zastavil za hranicemi pravidel Rolko a musel následovat Váchu. Liberec tak po dvou prohrách bez vstřelené branky porazil lehce favorizovanou Boleslav rozdílem třídy.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele