5. kolo
23.08.2009 17:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Slovan Liberec - České Budějovice 3:0

Po parádním prvním poločase přišel povinný druhý, který zhoršil dojem z jinak jasného duelu, ve kterém si Liberec připisuje tři body a Budějovice druhou tříbrankovou prohru ze hřiště soupeře.

Podle očekávání se taktovky ujali domácí a hned v úvodní pětiminutovce mohli jít do vedení. Nezmar odcentroval na malé vápno na Blažka, který místo odkryté branky trefil pouze břevno. Jenže v jedenácté minutě se dostal po centru do šance Nezmar, míč se pak odrazil k Váchovi, který střelou o zem překonal bezmocného Kučeru.

A brzy mohlo být s Budějovicemi ještě hůře, když Vulin napřáhl z úctyhodných pětatřiceti metrů a Kučera musel vyrážet na rohový kop. Když Budějovice nedaly svou první gólovější šanci, kdy se zblízka netrefil Meszároš, přišel pojišťující gól favoritů z Liberce.

Z rychlého přechodu do útoku těžil Nezmar, který přihrál na vápno Dočkalovi. Ten ukázal své technické dispozice a parádní trefou přidal druhou branku. Do poločasu navíc bylo ještě veseleji, když si oba aktéři pozice vyměnili. Dočkal z rohového kopu našel uprostřed vápna Nezmara, který hlavou zvýšil. A to ještě Jihočeši mohli být rádi, že další pokus posledního střelce dokázal zablokovat Riegel.

Po úvodu druhé půle se na hřiště dostal Andrej Kerič a po třech minutách už dal o sobě vědět, když se dostal za obranu a před brankářem střílel vedle pravé tyče. Čtvrthodiny před koncem střílel taktéž mimo, když se k němu dostal míč po hezké akci Gecova s Dočkalem. To bohužel bylo z druhé půle naprosto vše, Budějovice totiž absolutně rezignovaly na snahu o dramatizaci utkání.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

1...Liberec musí konečně zabrat

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
vanGomm

Tipuji výhru Liberce,ale jen o gól tedy HX.

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec se lapne a klukum z Budejovic pribali na cestu dom ctyri fiky a zadnej nekoupi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele