20. kolo
20.03.2010 18:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Slovan Liberec - Bohemians Praha 2:3

Liberečtí stále čekají na své první jarní vítězství a první letošní body z domácího prostředí. Po prohře s Plzní totiž překvapivě ztratili všechny body i s posledním Střížkovem. Ten se tak dotáhl na předposlední Kladno.

Zápas pod Ještědem začal ve vysokém tempu a diváci si na góly na obou stranách nepočkali ani čtvrthodiny. Nejprve zahrozili hosté, ale Jeslínek střílel sám před Hauzrem nepřesně. V další moment tak skóre otevřeli domácí, když po akci Keriče s Bosančičem zakončoval ke vzdálenější tyči Vulin. Liberecký hráč si tak připsal už druhý jarní zásah.

Zvýšit mohl Frejlach, jeho střelu z vápna ale vytěsnil brankář Belaň. Hosté se tak dočkali vyrovnání, když po rychlém přechodu do útoku zamířil přesně k tyči Fenyk. Střížkov pokračoval v dobývání liberecké branky. Macháček svou dalekonosnou střelou nechal vyniknout Hauzra. Ten se vyznamenal i ve 23. minutě, když po faulu Gecova na Jeslínka zahrával Dobeš penaltu. Jeho pokus k levé tyči domácí brankář vyrazil.

Osm minut před koncem půle zahrozil po vyraženém míči na vápno Dittrich, ale odkrytou branku trefit nedokázal. V poločase si tak týmy body rozdělily.

Druhý poločas začal obdobně jako ten první, tentokrát svou první šanci Pražané proměnili. Po straně unikl Ibe, na vápno nahrál Dobešovi, který se střelou po zemi k tyči dokázal prosadit. Ovšem stejně jako v úvodu utkání přišlo vyrovnání záhy poté. Po závaru se k míči dostal Kerič a přesnou trefou vyrovnal svou podzimní bilanci.

Oba týmy se snažily zvrátit misky vah na svou stranu, Nezmarova střela branku minula, proti Jeslínkovi se vytáhl Hauzr. Za tři minuty se už mohl Jeslínek radovat, když z protiútoku dostal míč od Demetera a zblízka bez větších problémů mířil přesně. V tradici rychlých vyrovnání mohl pokračovat Janů, který se po prodloužení centru dostal ke střele v pádu, odkrytou branku přestřelil.

Papouškův pokus hlavičkou pod břevno vyškrábl Belaň. Na druhé straně nevyzrál Mach na Hauzra. Když se Kerič nedokázal přes Belaně prosadit ani po pohledné individuální akci, museli se Liberečtí smířit s prohrou proti poslednímu týmu ligy.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele