22. kolo
28.03.2010 15:00 CET
4 : 2
(3:2)

Reportáž

Slovan Liberec - FK Jablonec 4:2

V derby severu byl úspěšnější domácí Liberec, který tak potvrdil svůj vzestup formy. Po vítězném zápase se Slavií si tentokrát vyšlápl na favorizovaný Jablonec, který přestřílel 4:2. Kromě jediného gólu padly všechny branky v první půli. Tým vedený trenérem Františkem Komňackým zůstává nadále třetí, zatímco Liberec se prokousal do klidného středu tabulky.

Hned v prvních minutách bylo znát, že přítomní diváci na stadionu uvidí perfektní fotbal plný šancí a gólů. První velká šance utkání přišla v páté minutě, kdy ze třicetimetrové vzdálenosti trefil tyč jablonecký Pavlík. O dvě minuty později si slovo vzali Liberečtí. Ti na rozdíl od svého soupeře byli šťastnější, když hlavičkou otevřel skóre zápasu útočník Nezmar.

Vedení domácích však příliš dlouho nevydrželo. Ve 14. minutě si sice s nebezpečnou Lafatovou hlavičkou s obtížemi dokázal poradit liberecký brankář Zich, ale o pár okamžiků později se hosté mohli radovat z vyrovnávací branky. Po srážce domácího stopera Poláka s brankářem Zichem využil zmatku domácí obrany Lafata, který dopravil míč do prázdné sítě.

Liberec si ale své vedení vzal zpátky ve 22. minutě, kdy domácí Kerič zleva přihrál do pokutového území k Dočkalovi, jenž poslal míč přímo k tyči hostující brány. Domácí tedy vedli 2:1. Na další gólové momenty se čekalo až do 37. minuty.

Po skvělé souhře domácích Kerič překonal jabloneckého brankáře Frydrycha a Liberec poprvé utekl o dvě branky. Ale Jablonečtí rychle kontrovali brankou Lafaty a snížili tak na 2:3. Domácí mohli těsně před odchodem do šaten vstřelit ještě jeden gól, ale Dejmek trefil pouze tyč. Liberec tak vyhrál první poločas 3:2.

Po změně stran tolik gólů už nepadalo i přesto, že již v 47. minutě se díky chybě Jablonce. měnilo skóre ve prospěch Liberce. Hostující Zábojník totiž chtěl před dotírajícím se Keričem hlavičkou poslat míč k Frydrychovi, ale místo toho balón skončil v bráně.

Domácí mohli svůj stav 4:2 zvýšit v 51. minutě, když Dočkalovu ránu zblízka zlikvidoval jablonecký brankář. O sedm minut později se do šance dostali hosté, když po Pekhartově přihrávce na hranici vápna, kde stál Lafata. Ten však mířil těsně nad.

V 72. minutě zahrozili domácí fotbalisté, když po zahrávaném trestném kopu ze šestnáctky vyslal přízemní ránu těsně vedle levé tyče Papoušek. Tentýž hráč měl další šanci o několik minut později, ale ani napodruhé nepřekonal Frydrycha.

Hostům zbývalo ještě přes patnáct minut něco s nepříznivým výsledkem udělat, ale jejich snaha byla marná. Liberec si do konce zápasu dokázal pohlídat dvoubrankový náskok a mohl slavit své druhé vítězství v řadě. Potvrdil, že triumf na Slavii nebyl náhodný.

Autor: David Křížka / fotbalzive.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Derby které nebude mít vítěze 0-0.

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, kam si to duši dal ??? Tutovka "dvojčička" TIP - 0:2

Reagovat
ManUnited

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele