9. kolo
26.09.2009 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 2:0

Liberec se konečně posune v tabulce směrem vzhůru. Dopomůže mu k tomu dnešní výhra se Slováckem. O tu se gólově postarali Gebre Selassie společně s Blažkem.

V první půli byli aktivnějším celkem na hřišti domácí hráči, což se pochopitelně promítlo do skóre. Ovšem také hosté několikrát pořádně prověřili defenzívu Liberce. První šance však patřila právě Slovanu. Gebre Selassie našel skvělým pasem Blažka, který se tak dostal do zakončení. Z této akce vytěžil pouze roh, jelikož míč poslal přímo na gólmana Vaška. O dvě minuty později to už ale vyšlo. Na Papouškův přímý kop si naběhl Gebre Selassie a hlavou rozvlnil poprvé v zápase síť.

Po pár momentech to ale mohlo být už o dvě branky. Bosančič si narazil s Blažkem, dostal se před hostujícího gólmana, udělal kličku, ale k zakončení se nedostal, jelikož podklouzl. Největší šance hostů přišla po 24 minutách hry. Střelou se prezentoval Aleš Chmelíček, jenže míč poslal jen do středu brány. Obdobně si vedl v ještě větší tutovce těsně před poločasem také nejlepší střelec loňského ročníku Andrej Kerič.

V úvodu druhého dějství byla k vidění především řada nepřesností, ale také druhý gól, který měl na svědomí opět Liberec. Bosančič poslal míč za obranu přímo ke kopačkám Jana Blažka, který potvrdil instinkt kanonýra a střelou po zemi zvýšil vedení svého celku. V 55. minut se pokoušel zajímavým obloučkem překonat Hauzra Randa, ale neuspěl.

O pět minut později si naopak musel s pokusem Papouška poradit Petr Vašek, který si dneska na nedostatek práce stěžovat nemohl. Slovácko v závěrečné třetině zápasu už viditelně rezignovalo na možnost alespoň snížit, a proto se většinu času hrálo na jeho polovině. Hodně štěstí mělo Slovácko především v 87. minutě, kdy se sice prosadil Andrej Kerič, k jeho smůle se už ale předtím dostal do ofsajdu.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

liberec,liberec ale radéji 01 protože se nikdy nevyplatí podcenovat aucajdry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna 1 a cuju peknej narez 4.1

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0, konečně už musíme zabrat a věřím, že doma u Nisy se to povede! Hlavně ať přijdou lidi a je trošku rachot!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně poklidný zápas proti neškodnému Slovácku. Škoda jen, že Andrej neprotrhl svojí střeleckou smůlu, zase sám před golmanem a zase neproměnil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele