21. kolo
25.03.2010 19:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Slavia Praha - Slovan Liberec 0:2

Slavia překvapivě klopýtla s Libercem, který si díky skvělému úvodu a dvěma gólům z kopaček chorvatských legionářů odváží tři body. Domácí tak možná definitivně přišli o vidinu evropských pohárů.

Slávisté vstoupili do prvního poločasu s Romanovsem v bráně, uzdraveným Jandou ve středu pole a dvojící Jaroslav Černý, Kevin Lafrance na lavičce. Ani tyto změny jim však nepřinesly v samotném úvodu zápasu kýžený efekt.

Do obrovské šance se totiž jako první dostal hostující Andrej Kerić, který využil doslova "ušitrhajícího" skřípotu v domácí obraně a po zpracování míče se chtěl řítit zcela osamocený na branku, ovšem skvělým přečtením hry jeho příležitost zmařil vyběhnuvší Romanovs.

Slávisté tak poprvé zahrozili až v minutě sedmnácté, když Kysela nejdříve zapreludoval na housličky jednoho z libereckých obránců, aby následně přihrál nabíhajícímu Vlčkovi, který se chtěl řítit sám na Zicha. Hostující brankář si ale se situací poradil a včasným vyběhnutím, stejně jako jeho protějšek v sešívaném dresu, příležitost zmařil.

Téměř z protiútoku pak zafungovalo známé pořekadlo: "Nedáš-dostaneš". Andrej Kerić po dalším z řady zaváhání domácí obrany vyzrál na ofsajdovou past a po rychlém sprintu dokázal zblízka propálit Romanovse - 0:1.

Pětadvacátá minuta pakpřinesla další šok pro poloprázdný Eden. Lovre Vulin totiž dokázal po standardní situaci vystoupat v pokutovém území nejvýše a hlavou potvrdil vedení Liberce. Nutno dodat, že i na tomto gólu měla velký podíl chybující obrana. Přestože byl vyskočivší hráč hostí v obležení protihráčů, mohl po hříchu pohodlně vyskočit nejvýše a v podstatě nikým neatakován zavěsit - 0:2.

Slávisté se ještě snažili s výsledkem do konce první půle něco udělat, ovšem jejich aktivita byla bržděna skrovným pohybem a častými nepřestnostmi. Navíc obrana Severočechů byla po dlouhou dobu velice pozorná a ani aktivní Krajčík na pravé straně jí příliš starostí nenadělal. Jeho centry totiž po většinu případů našly jen hlavu připraveného hráče hostí.

Do druhého poločasu nastoupil v sestavě Slavie Zdeněk Šenkeřík a byla to právě jeho "čerstvá krev", která se ocitla ve velké příležitosti. V pětasedmdesáté minutě zkušený útočník nikým nehlídán na rohu velkého vápna nebezpečně vystřelil, ovšem jeho střela těsně minula branku.

Domácí útočník pak zazdíval ještě jednou. O několik okamžiků později se totiž dostal k hlavičce, ovšem z malého pokutového území jen prověřil Zichovy reflexy.

A Šenkeřík do třetice: Po Grajciarově centru znovu dostal až na hlavu Zdeňka Šenkeříka, který ovšem ze tří metrů hlavičkoval nad.

Přestože se Slavia v samotném závěru utkání snažila zvrártit průběh zápasu na svou stranu, řada nepřesností a neschopnosti v zakončí jí nedovolila vyrovnat. Liberec si tak odváží z Prahy cenné, nicméně zasloužené tři body. Slavia naopak definitivně ztratila kontakt s čelem tabulky a pohárové zápasy se jí tak notné vzdalují.

Autor: Filip Horký

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat
cepinzcegamy

Teplíste - Slovácko 2

Slavia - Liberec o gól. kurzík líbivý

Reagovat
goodbay

Ač spartan, je mi slávky líto. Možná si to budu pak vyčítat v budoucnu, že ji lituji, ale tohle si nazaslouží. V pohárech nám budou scházet

Reagovat
goodbay

Ač spartan, je mi slávky líto. Možná si to budu pak vyčítat v budoucnu, že ji lituji, ale tohle si nazaslouží. V pohárech nám budou scházet

Reagovat
smazaný uživatel

ty geji kdyz rikas takovyhle hovna tak pak nejsi spartan

Reagovat
diastan

proc myslis ? myslis, ze jsou vsichni spartani dm*ti jak ty?

Reagovat
smazaný uživatel

myslim že Karel to má spočítaný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele