1. kolo
25.07.2009 18:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 1:1

Ani pražská Slavia nevstoupila do nové sezóny vítězně. Proti Mladé Boleslavi uhrála jen remízu 1:1, pod kterou se podepsali hostující Mendy a domácí Marek Jarolím.

Slavia nastoupila hned se šesticí nových hráčů a už v 9. minutě málem otevřela skóre. Vlčkovu dobře umístěnou střelu ale dokázal vyrazit zkušený Vorel. Ani Mladá Boleslav nečekala na první gólovku příliš dlouho, jelikož přišla již o čtyři minuty později. Středočeši dostali výhodu přímého kopu a k její využití moc nechybělo. Tvrdou střelou z velké dálky zaměstnal Vaniaka Ivo Táborský. Zkušený slávistický gólman si s jeho projektilem ovšem poradil.

Uběhlo pár okamžiků a na druhé straně gólmana Vorla pořádně vystrašil Jaroslav Černý, jehož ránu tečoval jeden z bránících hráčů na roh. Domácí levonohý záložník byl dnes v prvním poločase u míče k vidění poměrně často. V 31. minutě mu ke gólu chyběly skutečně jen centimetry. Jeho technická střela orazítkovala za překvapeným hostujícím gólmanem levou tyčku. Stačilo málo a Mladá Boleslav mohla jít do kabin ve vedení. Rolko svou šanci v gól ale nepřetavil. Vysoký stoper se dostal k hlavičce v nebezpečné pozici, jenže míč poslal nad.

V úvodních minutách druhé půle sázela Slavia především na centry do pokutového území, ovšem ty bez větších problémů vysocí zadáci Boleslavi dokázali odvracet do bezpečí a sešívané do žádných šancí nepouštěli. Skóre se tak stále neměnilo. Domácí fotbalisté měli nad svým soupeřem očividně navrch, ale Vomáčkova střela byla lapena Vorlem, Janda pro změnu poslal míč vysoko nad.

Boleslav v 68. minutě pořádně zmrazila všechny domácí příznivce. Z ničeho nic totiž dokázala senzačně vstřelit gól. Rolkovi se střela z voleje vůbec nepovedla, míč ovšem zůstal ve hře a v souboji s Vaniakem byl dostatečně důrazný Mendy, který poslal hlavou svůj tým do vedení. Pro Slavii to byl šok, na který trenér Jarolím zareagoval hned dvojitým střídání. Do hry poslal Marka Jarolíma a Milana Černého.

A právě prvně jmenovaný se postaral v 79. minutě o vyrovnání. Jaroslav Černý přifilmoval pád před pokutovým území, k následnému přímému kopu se postavil 25letý záložník a střelou k tyči překonal Vorla. Slavia se ale pochopitelně nechtěla s nerozhodným stavem smířit, a proto se i nadále prala o vítězství. Podobně jako loni však uhrála jen remízu, za kterou mohla být nakonec i ráda. V závěru totiž Jan Chramosta nastřelil břevno.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomtaf

5:5

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle by mohl být asi nejlepší zápas kola. Slavia jde opět za obhajobou titulu a těsně vyhraje. 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

také myslím tohle bude dobrý zápas bude i v televizi takže se budu dívat jak to dopadne myslím ale 2:1 nebo 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby slávie nepodmázla rozhodčího tak by zalouženě prohráli Černý totálně na simuloval ten pád před vápnem a rozhodčí by l jen 2m od teho

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
vanGomm

Černý to po zápase přiznal,narozdíl od jiných,kteří buď zapírají a nebo v lepším případě tvrdí,že tam byl kontakt musím se podívat na záznam a podobné výmluvy.V každém zápase si najde každý sporný moment na obě strany.Odmávaný neodmávaný ofsid nastřelené ruce ve vápně udělování karet.Je samozřejmé,že když se tak děje ve prospěch Sparty a Slavie tak to fanoušci těžce nesou.Ještě štěstí,že jsou na to více vytáčí ty mladší ročníky.Ty naštěstí ještě nemají takové problémy s krevním tlakem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele