18. kolo
08.03.2010 17:30 CET
3 : 2
(3:2)

Reportáž

Slavia Praha - České Budějovice 3:2

Stíhací jízda za čelem tabulky pokračuje v případě Slavie podle plánů. Proti Českým Budějovicím se sice pořádně nadřela, ale svůj cíl nakonec splnila. Díky vydřené výhře 3:2 nyní ztrácí na první Teplice šest bodů.

Slavia na nic nečekala a už ve druhé minutě šla do vedení, když využila velkých zmatků v dezorientované obraně Dynama. K Stanislavu Vlčkovi, jenž dnes hrál svůj jubilejní 400. ligový zápas, se míč šťastně odrazil od Riste Naumova a zkušený kanonýr měl už jednoduchou pozici - stačilo mu poslat míč do zcela opuštěné svatyně hostů. Svůj úkol podle očekávání splnil.

A brzy mohl jásat podruhé. Na gólmana Kučeru se řítil nikým nehlídán, jenže nastřelil pouze tyčku, od níž se sice míč odrazil zpátky do hry, ale Grajciarova dorážka postrádala velkou dávku přesnosti. Budějovice tuto promarněnou šanci dokázali potrestat. Peter Černák dostal dostatek prostoru a jeho dalekonosný projektil skončil až za zády Seneckého. Domácí borci se snažili o okamžitou odpověď. Hlavou se pokoušel Kučeru překonat jak Naumov, tak krátce na to i Janda, ani jednomu z nich to ale nevyšlo.

Slavia se podruhé v utkání prosadila v 33. minutě. Po Grajciarově centru hlavičkoval Trubila jen do tyče, míč se ovšem odrazil k Jandovi, který jej poslal hlavou do sítě. Na druhé straně se musel proti Stráského střele vyznamenat Senecký. Necelých pět minut před přestávkou už ale takové štěstí neměl, nestačil na ránu Ondráška, který utekl Lafrancovi. Na góly byl první poločas skutečně štědrý. O malou chvíli později přesnou hlavičkou poslal sešívané opět do vedení Stanislav Vlček.

Svěřenci kouče Jarolíma měli pochopitelně obavy, aby se stav opět nevyrovnal, a tak i po změně stran chtěli navýšit své vedení a dohrát tento duel v o poznání větším klidu. Jako první na tom mohl něco změnit aktivní Grajciar, který vyslal na Kučeru jedovatou střelu mířící pod břevno, jihočeský gólman jí však dokázal vyrazit na roh.

Na další zajímavý moment museli diváci čekat až do 69. minuty. O hattrick usiloval kanonýr Vlček, jenže Pavel Kučera včas vyběhl a jeho šanci zlikvidoval. Budějovice si vypracovaly ve druhém dějství jedinou příležitost, a to až v samotném závěru. Pumelice Jana Kroba však nakonec stejně letěla nad břevno.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Slavia by podle vypsaného kurzu měla vyhrát tak o 3-4góly.Podle mě to asi tak jednoduché nebude.Já to vidím tak na výhru o gól.Tip tedy HX a za 3,9 je to i lákavější než 1.3 - 1,35.

Reagovat
Kepy_FCB

Hosté na bod mají!

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
Losinho

2:0 Goly: Vlček, Grajciar

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 Slavie Zajeb... je!

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia 3 - 0 Budějovice (góly: Ivanovski, Vlček, M. Černý)

Reagovat
goodbay

tady to vypadá na výhru domácích, ale i v takových to jasných zápasech nesjou plichty výjimkou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak to všude čtu, tak to vypadá, že Slavia porazila silného soupeře Budějovice České a už se málem vrací do boje za obhajobou titulu Blbci, jeden zápas titul nedělá, zvláště proti soupeři typu ČB.

Reagovat
smazaný uživatel

a navíc výhra 3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele