29. kolo
08.05.2010 17:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Slavia Praha - FK Jablonec 0:3

Fotbalisté Jablonce dokázali vyhrát na půdě Slavie vysoko 3:0 a jsou už jen krůček od pohárové Evropy. Navíc výhrou se vrátili do boje o titul. Popravu Slavie zařídili její bývalí hráči, a to Pekhart a Jarolím, třetí trefu si připsal David Lafata.

Sešívaní byli od úvodní minuty aktivnějším celkem a v 17. minutě měli velmi dobrou příležitost jít do vedení. Krajčík skvěle namazal Jandovi, jenže ten z oblasti značky pokutového kopu trestuhodně přestřelil. Poté začali vystrkovat růžky i hosté a ve 26. minutě šli překvapivě do vedení. Slavisté nebyli při odvrácení rohového kopu dostatečně důrazní a to potrestal velmi pěknou patičkou Tomáš Pekhart - 0:1. Ve 39. minutě byla situace Jablonce ještě lepší, bývalý slavistický hráč Jarolím upláchl obraně a střelou překonal Martina Vaniaka - 0:2. O tři minuty později mohl snížit Ivanovski. Milan Černý si obhodil Eliáše a poslal přesný centr právě na Ivanovskiho, kterého vychytal brankář Špit.

O minutu později mohl zvyšovat ze strany Jablonce Loučka, respektive Pekhart. Loučkovi nesedla střela, ovšem byla tečovaná Pekhartem a směřovala do branky. Nebezpečí nakonec zažehnal Ragued. V nastaveném čase prvního poločasu byl ve stoprocentní gólové šanci Vlček, po centru Krajčíka netrefil Špitovu branku. Jablonečtí vedli na Slavii po prvním poločase 2:0.

V 55. minutě zahrozil před slávistickou brankou Pekhart, tomu se podařilo překonat Vaniaka, jenže rozhodčí mu odmával ofsajd, a to neprávem. Až do 73. minuty nebylo k vidění nic podstatného. Dvacet minut před koncem zlikvidoval Grajciarovu střelu Špit a o dvě minuty později navýšil vedení Jablonce David Lafata. Útočník Baumitu se vyhnul ofsajdové pasti a přesnou střelou do šibenice rozvlnil síť. V 81. minutě to mohlo být se Slavií ještě horší, Lafatovu střelu totiž z prázdné branky vykopával Ragued. Slavii se nepodařilo snížit, po ráně Grajciara zazvonila tyč. Jablonec vyhrál v Edenu naprosto zaslouženě a je zpět v boji o titul.

Autor: Ondřej Linhart / onljany.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

SLÁVIA-JABLONEC 2-2

Reagovat
Losinho

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro

Reagovat
vanGomm

Slavia už hraje v klidu.Je otázkou zda se bude chtít Jablonci "pomstít" za vyřazení z poháru.Pokud je můj odhad správný mohla by být tedy 1.

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec má na mistra, škoda jen, že tam chodí tak málo fanoušků na fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Slávia je úplně normální český manšaft, to jen pražáci a televizní komentátoři tomu nějak nechtějí věřit.Ještě, že ta Sparta bojuje o titul, jinak by se z toho zhroutilo i vedení svazu

Reagovat
smazaný uživatel

líbivý výprask...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele