28. kolo
05.05.2010 17:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 2:0

Olomoučtí fotbalisté vyhráli před vlastními fanoušky 2:0 nad Libercem. Všechny branky Hanáků padly v průběhu prvního poločasu. Na trefy Hubníka a Ordoše nedokázal Slovan zareagovat a po zásluze prohrál.

Nepříliš mnoho diváků na Andrově stadionu si mohlo poprvé gólově zakřičet v 17. minutě, kdy domácí Sigma Olomouc vstřelila úvodní branku. Dobrou práci odvedl Petr, jenž přesně a razantně odcentroval na hlavu Hubníka, a jeho proměněnou hlavičkou vedla Olomouc 1:0. Hosté se dostali do první gólovky až ve 27. minutě, z dobrých pětatřiceti metrů se ke střele odhodlal Miroslav Holeňák a olomoucký brankář vyrazil. Asi o sedm minut později bylo před olomouckou brankou pořádně horko, Liberec totiž zazdil stoprocentní brankovou příležitost. Nejprve nedokázal Petr Papoušek zblízka propálit Blahu, přičemž ke dvěma dorážkám se dostal Jan Nezmar. Liberecký útočník měl v brance už jen bránícího hráče, jenže jeho dva pokusy skončili právě na něm.

Za neskutečně zahozenou šanci hosté tvrdě zaplatili druhým inkasovaným gólem. Liberecký Liška fauloval v pokutovém území Petra a rozhodčí neváhal odpískat pokutový kop. To zrovna běžela 42. minuta a Michal Ordoš zvýšil z penalty na 2:0 pro domácí Hanáky. Do konce prvního poločasu už se nic nestalo a Sigma mohla do druhého dějství s velmi pohodlným dvoubrankovým náskokem.

Krátce po změně stran mohlo být s Libercem ještě hůře. Po ose Šultes, Hubník a Ordoš zakončoval posledně jmenovaný a Hauzr zastavil míč na poslední možnou chvíli - totiž na brankové čáře. Vzápětí se předvedl i domácí brankář Blaha, Keričovu nebezpečnou hlavičku vyrazil konečky prstů nad břevno. Liberec se branky za devadesát minut nedočkal a z Olomouce odjíždí s porážkou 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele