16. kolo
10.03.2010 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Teplice se po výhře nad Plzní osamostatnily na čele ligy

Teplice měly v dnešní dohrávce báječnou příležitost k osamocení se na čele tabulky. Stačilo jim k tomu uhrát jakýkoliv bodový výsledek proti Plzni. Svůj úkol také splnily. Před vlastními fanoušky zdolaly nebezpečnou Plzeň v poměru 2:1.

Úvod zápasu se domácím fotbalistům povedl na jedničku. Do vedení šli už v 10. minutě. Po centru vznikl v pokutovém území Plzně zmatek, ve kterém se zorientoval nejlépe Matej Siva a vstřelil svůj první ligový gól. Radost teplických příznivců ale nemusela trvat příliš dlouho. Už o minutu později totiž jen těsně minul bránu Slavíka záložník Rajtoral. O moc lépe nedopadnul následně ani jeho kolega Pavel Horváth.

Plzeň se však rozhodně nevzdávala, což ukázala především v 28. minutě. V tutové šanci se objevil útočník Marek Bakoš, na jistého Slavíka ale recept nenašel. Tentýž hráč zkoušel své štěstí také těsně před přestávkou, k úspěchu měl však ještě dál.

Vstupy do poločasů Teplicím skutečně vyšly. Po změně stran dokonce Severočeši čekali na gól ještě o něco kratší dobu. Po straně utekl hostujícím bekům kanonýr Aidin Mahmutovič a střelou do protipohybu Daňka dokázal podruhé v zápase rozvlnit síť, čímž nasměroval svůj tým k veledůležitému vítězství. Velký problém v jejich cestě však nastal v 65. minutě. To totiž Pavel Horváth našel Marka Bakoše, a ten hlavou snížil opět na rozdíl jediné branky.

Hosté opět ožili a věřili si na vyrovnání. Jenže krátce na to fauloval Limberský obránce Vidličku a musel se předčasně poroučet do sprch. Početní výhody se jako první pokoušel využít střídající David Kalivoda, Daněk ale Viktorii zachránil. I přesto Teplice utkání zvládly a slaví další zisk tří bodů.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
vanGomm

Plzéň má venku zatím solidní výsledky a věřím,že v tom bude pokračovat.Tipuji X.

Reagovat
Kepy_FCB

Snad si Plzeň něco odveze (bod(y)) .

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to zajímavé ale tipuji 1:2.

Reagovat
centos

Titul by měl vyhrát tým, který někoho zajímá.

Reagovat
domingo

kdokoliv od současnýho 3. do 7. místa.

Reagovat
fantomas

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radar

Reagovat
j_mrazik

9 bodů na čelo... hmmmm... jo to půjde.

Reagovat
smazaný uživatel

mě by úplně stačily poháry. což by, pokud Pohár ČMFS vyhraje někdo z prvních tří, bylo i 4. místo a to už reálný docela je..?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele