10. kolo
03.10.2009 18:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

FK Teplice - Slovan Liberec 2:0

Liberec neuspěl ani na hřišti druhého severočeského soupeře a po dvou skvostných gólových přihrávkách Verbíře posunul Teplice na prozatímní první místo. Svěřenci trenéra Škorpila naopak zůstávají ve spodní polovině tabulky.

Hned rozjezd utkání nabídl tři obrovské šance. Nejprve Nezmar střelou přes hlavu přehodil Grigara, který se k míči vrátil až těsně před brankovou čarou a jednou rukou vyrazil míč na roh. Brzy poté Holeňák vybídl do dobré pozice podařeným centrem Dočkala, který jen o decimetry minul vzdálenější tyč.

A tak se trestalo na druhé straně, kde Verbířovu přihrávku do vápna nesebral Janů ani Dejmek a střílel tak Vidlička. Na rozdíl od libereckého záložníka mířil přesně k protější tyči a v deváté minutě rozvlnil hostující síť. Hosté se sice snažili vyrovnat, přesto po čtyřiadvaceti minutách byli blízko pojištění vedení tepličtí hráči.

Verbíř přenesl hru na pravou stranu ke Kalivodovi, ten pohotově dával do vápna na Mahmutoviče, který z první branku prudkou ranou netrefil. Liberec už do konce poločasu tápal, a tak jen pár vteřin před koncem poločasu mohl zvýšit vedení Teplic Mahmutovič.

Verbíř před vápnem čekal ve stoje několik sekund neatakován, v klidu tak mohl nahrát do běhu do vápna Mahmutovičovi, který napodobil Vidličku gólovou střelou na zadní tyč. Gól do šatny rozhodně nepomohl hostům, kteří za svým soupeřem o tolik nezaostávali.

Druhá půle mohla začít stejně jako ta první skončila. Vachoušek ve vápně prodloužil přihrávku patičkou na Mahmutoviče, který si naběhl do výhodnější pozice, aby branku těsně přestřelil. V páté minutě si chytrým zpracováním uvolnil ke střele zpoza vápna, ani tentokrát branku netrefil.

Na druhé straně střílel po rychlém přechodu do útoku z úhlu Kerič, nicméně Grigara nepropálil. Ohromná desetiminutovka pokračovala dalšími šancemi Teplic. Mareš rychlý a pohledný brejk zastavil špatným zaseknutím, Ljevakovič z dálky nepotrestal špatný odkop Hauzra a přetažený centr na Verbíře se otřel o bližší tyč.

Na druhé straně musel po chytré přihrávce Holeňáka vychytat Grigar Dočkala, který k jeho štěstí mířil přímo do něj. Bylo zřejmé, že tempo, za které by se nemusela stydět ani anglická či španělská liga, nevydrží dlouho. Po čtvrthodince tak hra i šance začaly kolísat, to se nehodilo především Libereckým.

Poslední půlhodina se tak nesla ve stínu úvodu, šancemi přesycené Stínadla už žádnou zajímavou akci nenabídla a Liberec byl tak prakticky bez naděje vstřelit dva góly a zajistit alespoň bod.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bodiky pelasi pod Jested 0.2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

s prehledem 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

teplice výhra

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jak sem řekl tak se stalo TEPLICE VYHRÁLI..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele