12. kolo
24.10.2009 18:15 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 2:2

Pohledná kopaná, americký fotbal, nasazení, vůle po vítězství, červená karta, čtyři góly. To vše nabídl televizní zápas mezi Teplicemi a Mladou Boleslaví, pro kterou je zisk jednoho bodu úspěchem.

Nádherný fotbal neservírovaly oba kluby svým divákům v rozemzí deváté a zhruba pětadvacáté minuty. Nevěříte? Po necelých deseti minutách hry Grigar nejprve vyboxoval centr Chramosty, ovšem jen k nabíhajícímu Fabiánovi, který v obrovské šanci střílel jen do přesunuvšího se brankáře.

A další porce emocí přišla hned v zápětí. Verbíř totiž nádhernou parádičkou přihrál Ljevakovićovi, který se jako neřízená střela řítil sám na brankáře, a tak přišel ve vápně tvrdý zákrok Chramosty, který neřízenost zastavil. Následovala velká spousta šancí, například Kleinův centr na Mareše, jehžo střela z bezprostřední blízkosti trefila jen padajícího Millera.

Pokud až do této chvíle pálili všichni slepými, přišla s devatenáctou minutou kulometná salva. Sylvestre se dostal k odraženému míči a z hranice vápna přesnou střelou k tyči překonal Grigara.

Ovšem to nic nebylo! Teplice totiž kotrovaly krásnou akcí po pravé straně, kdy Ljevaković odcentroval a osamocený Mareš před brankou nejprve trefil tyč, aby se pak míč od bezmocného brankáře hostí Millera odrazil do brány.

Ani poté všek nápor na nervy přítomných nepřestal. O pár minut později se totiž opět převedl Sylvestre, přiťuknuvší Chramostovi, pro něhož nebyl problém na penaltovém "puntíku" technicky překonat bezmocného gólmana.

Už to vypadalo, že obrovské nasazení, spousta šancí a další fotbalové propriety vydrží po celých pětačtyřicet minut, ovšem po půlhodině hry se krása začala vytrácet a byla nahražena neoblíbenou nepřesností. Hráči si mezi sebou míč posílali jako přes neviditelnou síť a ke shlédnutí toho příliš nebylo.

Ani přes tuto vadu nelze nazvat první poločas jako nevydařený, ba naopak. Na české poměry se servíroval nadmíru rychlý fotbal, doprovázený atraktivní hrou a žádným "zaňďourem".

Jestliže v první půli bylo na co koukat, pak se dá druhá nazvat jedině skvělým fotbalovým představením, které se minimálně ze strany domácích nezadalo s vyhlášenou Bundesligou. Teplice totiž šly za vítězstvím za každou cenu, draly se do každého souboje a ani když v 70. minutě inkasoval absolutně zbytečnou červenou kartu Mareš za vzájemný souboj s Kyselou, nezanechaly obrovské vůle.

Byla radost pohledět, kterak oběma týmům nebyl výsledek zápasu lhostejný. Především v úvodní části druhého dějství bylo na hřišti vidět nasazení, technické kousky a nacvičené akce.

Uveďme si například Vidličkův průnik, kdy se zmíněný hráč vrhl jako tank za balónem do pokutového území a z bezprostřední blízkosti donutil brankáře Millera ke skvělému reflexivnímu zákroku.

V 61. minutě pak už každý čekal, že se Severočeši dočkají gólu, za kterým tolik šli. Mareš totiž poslal perfektní centr do obrovské, velké a jednoznačné příležitosti na Mahmutoviće, kterému ale nevyšlo zpracování, a tak v těžké pozici trefil jen vynikajícího gólmana hostí.

Zem se však otřásla v minutě 64. Po rohovém kopu se nejprve k míči dostal Ljevaković, který svou pumelicí málem připravil o končetinu stínujícího Chramostu, načež se míč dostal ke Stožickému, který projevil méně masochistických sklonů a jeho dalekonosný projektil zacílil do sítě - 2:2.

Po zmíněném incidentu, při kterém dostal Mareš červenou kartu, dostala hra nádech amerického fotbalu či rugby. Emocí bylo na trávníku až příliš. Diváci tak mohli vidět tolik ostrých zákroků, až z toho oči přecházely.

Ani v deseti však nepolevila teplická euforie. Důkazem budiž Mahmutovićovo "prosvištění" přes polovinu hřiště, tři protihráče a velká příležitost, kterou však v rozhodujícím momentu překazil Opiela, který jako jediný vydržel neskutečný sprint bosenského fotbalisty.

Utkání pak uzavřela šance Kleina ve druhé minutě nastavení, který se dostal po standardní situaci do obrovské šance, ale boleslavský bod zachránil dnes bezchybný Miller.

Pokud si v dnešním zápase někdo zaslouží opravdovou pochvalu, pak je to právě hostující brankář. Jeho bezchybné výběhy, klid při zákrocích, to byla alfa a omega dnešního úspěchu Středeočechů.

Autor: Filip Horký

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bolka si jede pro tri body 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
pavel.fotbal

Tentokrát už je Teplice přejedou 3:0, Bolka si ani neškrtne!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele