14. kolo
07.11.2009 18:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Teplice - FK Jablonec 1:0

První poločas se vlastně vůbec nemusel hrát. Ten druhý naopak nabídl velice atraktivní podívanou, během které dokázal krásně vystřelit Mahmutović a s notnou dávkou štěstí vystřelil tříbodový zisk pro Teplice.

Velký mediální kolotoč a také nemalé očekávání fanoušků, kteří byli zvědavi, kterak se povede lídrům ligové tabulky. Zhruba tak by se daly popsat předzápasové okolnosti. Fanoušek však musel být po úvodní pětačtyřicetiminutovce poměrně zklamán.

Oba týmy sice šly do zápasu naplno, nevynechaly jediný souboj, především Jablonec vynikal v činnosti zvané osobní souboje, jenže časté úspěchy v této disciplíně nebyl schopen využít. Stejně jako soupeři, i svěřencům trenéra Komňackého chyběla větší dávka přesnosti. Kolik jen bylo k vidění pokažených přihrávek. Bohužel pro plynulost hry, se tento nešvar objevoval i ve chvílích, kdy měl rozehrávající hráč doslova "moře" času na přípravu.

Domácí se v úvodu snažili o kvalitní defenzivu, nechtěli udělat zbytečnou chybu. Hosté se sice v útoku projevovali aktivněji, nicméně jejich snažení mařila kvalitní obrana či nepochopení ze strany spoluhráčů.

Pěkně zaplněná Stínadla tak v prvním poločase viděla prakticky jedinou střelu na branku, o což se až ve 32. minutě postaral Čížek, který se ujal rozehrání standardní situace z dobrých třiceti metrů. Jeho střela sice nepostrádala razanci, ovšem podle mnohých nejlepší ligový brankář Grigar s ní neměl větší problémy.

Po většinu hracího času tak byla k vidění hra ve středu hřiště, občasné brazilské parádičky sice v chladném večeru zahřály, ovšem jejich účinek pro samotnou hru byl minimální. Výjimkou byla krásná akce Teplic, kdy se míč dostal k Mahmutovićovi, který však s velkou šancí naložil prachbídně. Zpracování totiž bylo proti.

To v poločase druhém se podával daleko lepší fotbal. Obrovskou chuť udělat něco s výsledkem dokázal Mahmutović, který převzal krásnou přihrávku do běhu a přes obránce Drska vyslal pumelici "země-břevno", aby se míč následně ještě odrazil od bezmocného brankáře Špita za brankovou čáru - 1:0.

Také v dalších minutách byl k vidění především rychlonohý bosenský útočník. To se zase dokázal po pěkném přiťuknutí od parťáka Vondráška dostat k hlavičce, se kterou se ale dokázal jablonecký gólman poradit.

Hosté se v následujících minutách dlouho nemohli dostat do hry. Ke změně tak "zatroubil" Vošahlík, jehož mutace střely s centrem nadělala brankáři Grigarovi až nečekané problémy. Velkou šanci měl i o pár vteřin později, když si naběhl do volného prostoru na penaltovém puntíku, odkud ve velké šanci hlavičkoval nad.

A do třetice mladý reprezentační útočník. To si zase udělal z Vidličky pouhou divadelní kulisu, krásně přihrál na Jarolíma, jehož v obrovské příležitosti zpacifikoval vyběhnuvší gólman Teplic.

Hosté se rozhodně nechtěli smířit s nepříznivým výsledkem, a tak během postupujícího času stále více svírali svého soupeře do útočných kleští, které však trápila jedna poměrně důležitá vada. Totiž nepřesná koncovka. Důkazem budiž nádherná akce a přihrávka Jarolíma na osamoceného Lafatu, který z voleje v těžké pozici jen těsně minul.

Zápas tedy nakonec ve druhé půli nabídl atraktivní podívanou. Oba týmy předvedly velkou individuální kvalitu, která však narážela na nepřesnost přihrávek či dobrého soupeře.

Autor: Filip Horký

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Body zustanou v Teplcích 3:1

Reagovat
vanGomm

Teplice už jsou na prohru a každým dalším zápasem se ta matematická pravděpodobnost jen a jen zvyšuje.Nakonec tam stejně spadnou.Navíc naše liga je dost "vyrovnaná" a vlastně každý může klidně porazit každého.Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Teplice-Jablonec 4:2

Reagovat
Liquid

4. pro jabloneckou dýmovnici

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele