2. kolo
02.08.2009 17:00 CET
4 : 1
(4:1)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 4:1

Dva páry slepených gólů rozhodly již v první půli o celém zápase. I když do přestávky stihli hosté snížit, v druhé půli neměli mnoho šancí na jakékoliv zdramatizování.

Severočeši sice začali utkání aktivně a Kerič i prověřil koncentraci domácího brankáře, čím dál častěji se však hrálo před jejich pokutovým územím. A jakoby blízkou budoucnost předznamenal už neuznaný gól Luboše Pecky. Ten si okulahodící trefu nemohl připsat kvůli ofsajdu. Po chvíli sice ještě minul tvrdou ranou zpoza vápna Sylvestre, poté se ale do akce vrátil kanonýr Pecka.

Ve dvacáté minutě Mendy nacentroval do vápna a hlavička k bližší tyči znamenala úvodní gól. Uběhlo pouhých 59 vteřin a po hrubce Keliče se k míči opět dostal Pecka, jeho střílený centr si pak do protipohybu brankáře smolně srazil do branky Holeňák. Liberci navíc ještě přálo štěstí, když o pár minut později rozezvučel Mendy svou střelou z vápna pouze levou tyč.

Ale ani to Liberec nepřimnělo ke zlepšení defenzívy a přišel tak třetí trest. Pecka sice stál v ofsajdovém postavení, za míčem ovšem spěchal Kulič, který sám před brankářem nezaváhal a skákající balon trvdě napálil. Zlámal tak byl bez šance, naopak domácí Vorel si připsal asistenci. Vykolejený liberecký brankář pak zachyboval hned o chvilku později a to znamenalo další gól. Václav Procházka si tak šťastně připsal gól střelou z dálky, kterou by ligový gólman měl v poklidu krýt.

Gól útěchy ještě před přestávkou stihl vsítit Nezmar. Na jeho oblíbeném stadionu se trefil po standardní situaci hlavou. První poločas tak nabídl hned pět regulérních gólů, jeden z ofsajdu a také tyč. Diváci se rozhodně nenudili.

Druhý poločas už pak diametrálně změnil svou zajímavost. I když se hrál fotbal ve slušném tempu, bylo na hráčích vidět, že o body se již bojovat nebude. Boleslav se v klidu soustředila na zbytečné nezklompikování, zatímco sražený Liberec nevěděl, jak na soupeře vyzrát, po pravdě se o to zas tak moc nesnažil.

Nejzajímavější tak byla Dočkalova střela ze 73. minuty, kdy se vyznamenal Vorel, který vyškrábl míč nad břevno. Boleslavská ofenzíva byla taky silně poznamenána příchodem Gebre-Selasieho, který v poločase vystřídal chybujícího Keliče. První nebezpečná střela domácích ve druhé půli tak přišla až v poslední minutě, kdy Táborský nechal vyniknout Zlámala. Boleslav si v prestižním utkání připsala vysokou a do budoucna důležitou výhru.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Liberec remizoval s Kladnem a pokusí se vyhrát ale Boleslav bude doma myslím 1:0 nebo 2:0

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele