26. kolo
25.04.2010 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 0:1

Jabloncem hozenou rukavici Tepličtí zvedli a po hubené výhře 1:0 nad Mladou Boleslaví jsou stále v boji o pohárové příčky. Na vedoucí Spartu ztrácejí 4 body, na třetí Jablonec jen bod.

Mladá Boleslav vstoupila do utkání daleko aktivněji, jakoby chtěla dokázat, že se týmu ze severu Čech rozhodně nebojí. Už v šesté minutě se tak poprvé musel ukázal Slavík, který výtečným zákrokem vychytal hlavičku Chramosty. Poté uplynulo jen pár vteřin a domácí se chytali za hlavu znovu. Ke střele se totiž dostal Táborský, jehož pokus orazítkoval tyč.

Teplice se v úvodu utkání téměř nedostávaly k větším příležitostem a Boleslav si po dlouhou dobu dělala, co chtěla. Především aktivní dvojice domácích útočníků zamotávala hlavu celé obraně hostí.

Ti se tak poprvé dostali k šanci až po téměř půlhodině hry. Matula se totiž octl zcela volný na malém vápně, ovšem disciplína "vstřel gól" se pro něj v tu chvíli stala příliš těžkou.

Severočeši tak málem zaplatili. Kúdela se dostal ke střele z dobrých třiceti metrů, ovšem jeho překrásnou ránu vyrazil Slavík.

Těsně před přestávkou se do obrovské příležitosti dostal Stožický, který se pár kroků před bránou ocitl zcela sám s balónem na noze a už mohl začít zvedat ruce v oslavném gestu. Jeho zasnění však bylo příliš dlouhé, neboť se k němu stačil vrátit jeden z domácích obránců a šanci zneškodnit.

V druhém poločase se pak hned dvakrát ukázal aktivní Matula. Nejdříve po vůbec prvním rohu hostí trefil hlavou břevno, aby o chvíli později v samostatném průniku jeho obrovskou šanci zlikvidoval včasným skluzem Janíček.

Zahřmělo tak až v 61. minutě. Mahmutović byl faulován v pokutovém území, po čemž nemohlo následovat nic jiného, než penalta. Tu s přehledem do protipohybu brankáře proměnil Štěpán Vachoušek .

Když pak v samotném závěru znovu exceloval Slavík, který všacným vyběhnutím zlikvidoval velkou šanci Chramosty, rozešli se oba soupeři za stavu 0:1.

Autor: Filip Horký / onlajny.cz, idnes.cz, sport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mladá Boleslav se teďkon rozjela a hraje doma, ale Teplice pokud chtějí ještě nějakou naději na Evropskej pohár musí vyhrát...a můj tip 1:1 ale přeju to Teplicím

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

zkusim 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele