28. kolo
05.05.2010 17:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - České Budějovice 0:1

České Budějovice si v příštím roce zahrají Gambrinus ligu! V dnešním utkání totiž překvapivě získaly všechny tři body ze hřiště Mladé Boleslavi a už nemohou sestoupit. O triumfu Jihočechů rozhodl v prvním poločase Ladislav Volešák.

Domácí Boleslav sice vstoupila do utkání aktivněji, ovšem byli to Českobudějovičtí, kteří se dostali do vedení. Nejprve však zmiňme šance domácích. Už ve 2. minutě se pěknou kombinací dostal ke střele Táborský, ovšem brankář Kučery zažehnal na rohový kop. O šest minut později vysunul Sylvestre Chramostu, naštěstí pro hosty však mladý hráč sám před Kučerou situaci nezvládl. Prakticky hned první šance hostů skončila gólovou radostí. Zkušený Ladislav Volešák namířil střelu přesně k tyči a České Budějovice překvapivě vedly 0:1. Mladoboleslavští se z tohoto úderu nemohli vzpamatovat a jakousi odpovědí byla až nepřesná střela Mendyho, která vyplynula z chyby hostující defenzívy.

Po změně stran byl velmi blízko vyrovnání Poláček, po jeho zakončení se totiž zatřáslo břevno budějovické branky. Po hlavičce Leštiny musel prokazovat brankařské kvality Šeda a po ráně Kaliny zase hostující Kučera. Mladá Boleslav nemohla najít na obranu Českých Budějovic recept a do konce utkání se jí nepodařilo vyrovnat. Pro Českobudějovické má výhra ze hřiště Mladé Boleslavi obrovskou cenu, neboť jim zachránila Gambrinus ligu pro další ročník.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele