24. kolo
11.04.2010 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 1:2

Jablonečtí předvedli v první půli výborný výkon a zajistili si tak veledůležité tři body v boji na špici tabulky. Domácí se nezmohli na žádný trvalejší tlak, který by gól naděje přinesl dříve, než ve druhé minutě nastavení.

První poločas ovládali hráči Jablonce, což se mohlo na výsledku projevit už po šesti minutách. Po pravé lajně unikl Zábojník a před brankou našel Kovaříka. Ten z pár kroků v pádu přestřelil. Stejný hráč pohrdl úspěšným brejkem i po přihrávce Haurdiče ve 14. minutě, když ze šestnáctky opět mířil nad.

Ve 27. minutě zamířil po zemi vedle tyče Haurdič, ale za další minutu se hosté konečně prosadili. Právě slovinský záložník našel svým centrem ve vápně trestuhodně nehlídaného Lafatu, který pokořil Šedu přesnou hlavičkou.

Odpovědět mohl Chramosta, který po chytré přihrávce od Kuliče čelil přímo Špitovi. Svým pokusem však rozezvučel pouze tyč. Do šaten tak domácí odcházeli ještě s větším mankem. V naprostém závěru totiž napravil svá pochybení povedenou střelou Kovařík.

Po změně stran se Boleslavští snažili o návrat do zápasu, ale Sedláčkovu střelu dokázal Špit vyškrábnout. Když už se Chramostovi podařilo brankáře hostů překonat, zaskočil za něj jeden z obránců, který vykopl míč z brankové čáry.

Bohužel po uplynutí hodiny hry se na boleslavský trávník začal snášet déšť, který s sebou přinesl i svázanost domácích. Ti se tak do konce řádné hrací doby nepropracovali k žádné výraznější šanci, Jablonec naopak v klidu své vedení hlídal a za třetím gólem se nehnal. Trefu útěchy zaznamenal až dvě minuty po začátku nastavení Chramosta, který zblízka zamířil přesně k tyči.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

remíza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele