13. kolo
01.11.2009 17:00 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 3:2

Utkání plné branek nabídl duel Boleslavi se Slováckem. Přestože domácí vedli už po půl hodině 3:0 museli se strachovat o výsledek až do konce zápasu.

Kdekdo byl zvědavý na výkon domácího týmu, který dokázal v minulém kole sehrál krásnou partii s vedoucím týmem tabulky, Teplicemi. Středočeši se ale museli mít na pozoru, neboť na jejich hříště zamířil nováček se skvělými Zelenkou či Švancarou.

Zhruba takto vypadala předzápasová prognóza, která však byla během úvodní čtvrthodiny zadupána do země. Boleslav totiž vstoupila do utkání velice energicky, sršela pohybem i nápadem a obrana soupeře jednoduše nestíhala a odkrývala ve své obraně velká okna, které svými zásahy rozbil nejdříve Rolko a následně i Mendy. V prvním případě poslal Kulič krásný centr na hlavu již zmíněného "obra". Druhý zásah zase překrásně vykouzlil Francouz v dresu domácích, který vzal na polovině míč, proplul po pravé straně jako nůž máslem, přičemž si poradil se spoustou protihráčů jako s malými kluky, aby následně bez problému prostřelil padajícího brankáře Vaška.

Ani poté nepřestali hrát svěřenci trenéra Uhrina naplno, a tak mohl spoře zaplněný stadion vidět krásnou ránu Táborského z voleje, která však mířila jen do náruče připraveného Vaška.

Jednoznačný vývoj utkání pak mohl změnit Ondřejka, který se zjevil za obranou Středočechů, nicméně v obrovské příležitosti vystřelil jen nad.

Nedáš - dostaneš. Zas a znovu se přesvědčujeme, že toto tvrzení platí. Hned o minutku později totiž Kulič dostal perfektní přihrávku, kterou si hlavičkou ještě posunul do běhu a následně sám před gólmanem hostí neměl problém navýšit vedení.

Vše už nasvědčovalo tomu, že poločas bude dokončen bez jakékoliv změny skóre, neboť domácí si v poklidu hlídali vysoké vedení, když Švancara proběhl hřištěm jako neohrožený Brazilec a poslal centr před opuštěnou branku na svého parťáka Zelenku, kterého ale na poslední chvíli perfektně odstavil Procházka.

Druhá půle začala na vlas stejně, jako ta první. Mladoboleslavští se tlačili do útoku, hráli v pohodě, dovolili si spoustu technických parádiček, nicméně z několika nadějných příležitostí nedokázali vytěžit nic více, než Kalinovu střelu z hranice šestnáctky, po které to v hledišti zahučelo.

S postupujícími minutami se ale začalo do hry dostávat stále více Slovácko. Jeho hráči se snažili aktivněji napadat a také chodit ve větším počtu do útoku, což jim ale po dlouhou dobu nepřinášelo kýžené ovoce. Zahřmělo tak až v 65.minutě, když Švancara nejdříve zamotal nohy jednomu z obránců a dostal se až před brankáře Millera, kde si dokázal zachovat chladnou hlavu a ještě přihrát Ondřejkovi, pro kterého nebylo problém snížit - 3:1.

A nebezpečný nájezdy hostů na cizí území pokračovaly. Nejdříve skvělý Miller zachránil Boleslav, protože si dokázal hned dvakrát poradit s nebezpečnými pokusy Smetany. Čemu ale nezabránil, to bylo další snížení. Po velké chybě Fabiána se totiž míč dostal až k aktivnímu Ondřejkovi, který odcentroval přesně na hlavu vystřídavšího Smetany, jehož hlavička v krkolomné pozici znamenala další navýšení "pravidelné dávky emocí".

V tu chvíli Středočeši prakticky přestali hrát. Jejich sebevědomí dopadlo na bod mrazu a kromě Mendyho, který po celý zápas exceloval se na trávníku nepohyboval nikdo, kdo by dokázal dát hře myšlenku. Obranné řady byly až překvapivě lehce prostupné, ani toho však nedokázali hosté využít alespoň k tomu, aby se dostali do další výraznější šance.

Perfektní reflexivní zákrok tak musel Miller vytasit až v 88. minutě, když se až před něj vykličkoval Ondřejka, který svým pokusem udělal zároveň tečku za bláznivým zápasem.

Autor: Filip Horký

Komentáře (4)

Přidat komentář
vanGomm

Tipuji vyrovnané utkání,ale přece jen malinko víc věřím Ml.Boleslavi tedy HX.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Včera nás ti zmrdi černí v té Boleslavi teda zařezali, pomezní mávli tak 60 ofsajdů, ze kterých 45 nebylo a hlavní si taky dělal,co chtěl. Ale aj tak supr výkon ve druhé půlce, škoda té promrhané půlky první

Reagovat
AjaxFans

A faul na Racka ve vápně a následný gól z protiůtoku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele