19. kolo
14.03.2010 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

České Budějovice - Slovan Liberec 1:1

Zápas z chvostu tabulky přinesl první jarní gól na budějovickém stadionu i první jarní gól Liberce. Přesto se ani jeden z týmů nedočkal první výhry.

Na Liberci šlo znát, že je předešlé výsledky znejistily. Oba celky tak předváděly opatrnou hru hned od prvních momentů zápasu. Po šestnácti minutách přeci jen Severočeši zahrozili, když Frejlach svým centrem našel Nezmara, který hlavičkoval mimo dosah brankáře Kučery. Toho ale zaskočil na brankové čáře Otepka.

Těsně před půlhodinkou hry vychytal Kučera Vulina, aby z protiútoku ztroskotala Mezlíkova prudká střela na skvělém zákroku Hauzra. Ani ve 33. minutě se Mezlík neprosadil, osamocený hlavičkoval vedle tyče. Do šaten se tak šlo i ve druhém jarním zápase v Budějovicích bez branek.

I ve druhém poločase měli od začátku mírně navrch hosté. V 59. minutě se k odraženému míči dostal Frejlach, Kučera svůj tým dobrým zákrokem zachránil. Jenže po 158 jarních minutách se Střelecký ostrov dočkal branky. K neštěstí domácích si na Frejlachův centr naběhl Vulin a nikým netísněn napálil míč z první dokonale přesně.

Budějovičtí se díky tomu konečně probudili. Hned po dvou minutách mohl po centru Otepky skórovat Žižka, zblízka mířil nad. Branku přeletěla i hlavička Ondráška, který ji z pár metrů opřel o zem. V 77. minutě už však konečně mohla propuknout i domácí radost. Otepka byl před vápnem faulován Keličem, sám se postavil k přímému kopu a mířil přesně. Aktivnější závěr z obou stran už žádný další gól nepřinesl, v Budějovicích se tak body dělily.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele