4. kolo
15.08.2009 18:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

České Budějovice - Slavia Praha 0:1

Povedenou akcí z přímého kopu si Slavia zajistila letošní druhé ligové vítězství. Naopak Budějovice podruhé za sebou prohrály a nevstřelily ani gól.

Jihočeši vycházeli ze zabezpečené obrany, což se jim málem vyplatilo ještě v první čtvrthodince hry. Petr Benát se dostal až před vápno hostí, kde si však míč ukopl a střelou po zemi mnoho práce Hanušovi nenadělal. Ke šťastnému gólu měl blízko Hudson, jeho střílený centr byl tečován jedním z obránců a skončil jen těsně vedle vzdálenější tyče.

A tak udeřila Slavia ze standardní situace. Nacvičenou akci sehrál Volešák s Černým, který od zadní tyče vyběhl na penaltu pro přízemní přihrávku a z první mířil přesně do protipohybu brankáře. Budějovice ale hrály velmi dobře a po půlhodině hry chybělo Ondráškovi snad jen pět centimetrů, aby na malém vápně trefil hlavičku, která by znamenala prakticky jistě gól. Po necelé minutce už Ondrášek nechal Hanuše zachytat, jeho střela se pak ještě dostala k Meszárošovi, který pohotově dorážel, mířil však těsně mimo.

Hned v úvodu druhé půle si míč ve vápně mazaně zpracoval Ondrášek a střelou v pádu nadělal starosti Hanušovi. Budějovice se i nadále snažily o vyrovnání a Slavia měla minimum šancí, jak si své vedení pojistit. Jedna taková přišla v 68. minutě, kdy Belaid šajtlí nacentroval přes celé vápno na Černého, který ve výskoku mířil jen těsně mimo.

Budějovičtí se nehodlali s prohrou smířit, trenér Tobiáš všemi třemi střídáními posílil ofenzívu, jenže obrovské množství standardních situací nedokázali domácí využít k jedinému ohrožení branky. Pět minut před koncem pálil nebezpečně zpoza vápna Mezlík, jeho přízemní střelu k tyči kryl Hanuš nadvakrát. Jinak se však Budějovice k ničemu nedostaly a touženého vyrovnání nedosáhly.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jestli bude hrat šenkeřit tak slavie vyhraje v pohodě 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

To neni o Senkerikovi Slavka bude rada za plychtu ale bude si muset vybrecet nejakou penaltu

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
vanGomm

Slavia prohrála v Brně.Podruhé už asi neprohraje takže x2.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

muj tip je 02 ale skore netipnu..

Reagovat
smazaný uživatel

V pořádku... Vyloženě remízový zápasy přece nemůže neustále vyhrávat Sparta 1:0 ... Konečně se Slavia naučila taky vyhrávat když se nedaří !

Reagovat
smazaný uživatel

hezky 1:0 sice to herne nebylo ono ale 3 body se pocitaj

Reagovat
smazaný uživatel

tak ti chcou pomyšlet na tytul ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele