14. kolo
08.11.2009 15:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

České Budějovice - FK Mladá Boleslav 1:3

Boleslav v poklidném utkání dokázala vydolovat na jihu Čech tři body, když se dvakrát trefil Kulič a jednou mladý Fabián, jehož povedená střela musela potěšit oko každého diváka.

Především domácí se dlouhou dobu hledali. Prakticky až do závěrečné pětiminutovky běhali po trávníku jako těla bez duše. Jejich kombinace neměly myšlenku, či je dokázala kvalitní obrana Středeočechů bez problémů vyřešit.

A byli to právě hosté, kteří se od úvodních minut tlačili do útoku a po deseti minutách byli za svou aktivitu po zásluze odměněni. Kulič totiž po nenápadném centru z dílny mladého Fabiána trefil z halfvoleje míč natolik přesně, že míč poprvé v zápase rozvlnil síť.

I v další fázi zápasu to byli Boleslavští, kteří se snažili alespoň trochu zabavit několik stovek diváků, přítomných na Střelnici. Ovšem ani jejich kombinace se nevyvarovala zbytečných chyb, zdlouhavé předávky míče či velkých nepřesností.

Jako již tradičně držel bodové akcie domácích na svých bedrech brankář Kučera. Ten totiž předvedl hned dva velice těžké zákroky. Nejprve se k hlavičce dostal po krásném centru Rajnoch, jehož pokus brankář efektně lapil. Ve druhém případě si zase na centr Fabiána naběhl Procházka a pěkným pokusem z "první" prověřil reflexy domácího strážce svatyně.

Příležitost ke změně skóre pak byla na spadnutí ve čtyřicáté minutě. To se totiž střídající Táborský procpal přes obránce a pelášil vstříc vyběhnuvšímu Kučerovi, který mu však těsně před pokutovým územím padnul pod nohy a za cenu faulu vyřešil ošemetnou situaci. Reakce ze strany hlavního rozhodčího kocourka? Žlutá karta.

Když vše nasvědčovalo tomu, že se do kabin půjde v ospalé náladě a za stavu 1:0, dokázal Krob zahrát vrcholný houslový koncert za pomoci boleslavského obránce, přihrál nabíhajícímu Ondráčkovi, který křižnou střelou překonal Millera a vyrovnal.

Druhý poločas nabídl přece jen atraktivnější podívanou, která byla bohatší především na velké příležitosti před oběma brankáři. Nejprve totiž Hudnson málem využil zaváhání Boleslavských, když s míčem proběhl po straně a střel napříč pokutovým územím jen těsně minul.

Z dalšího "mráčku zapršelo" až na druhé straně. To se totiž dokázal prosadit podruhé v tomto zápase Kulič, který předběhl obránce a důraznou střelou nedal Kučerovi příliš šancí - 2:1.

Uteklo jen dalších deset minut, když se mladík Fabián dostal na hranici vápna po rohovém kopu k míči a dechberoucí ranou vymetl šibenici. Tahle rána se bude ještě dlouho vyjímat v televizních spotech!

V následných minutách ale hosté opět (jak už je jejich zvykem) polevili tempo a hned z toho byla gólová šance. Meszároš si v 69. minutě po rychlém protiútoku pohrál s obráncem, předložil míč před prázdnou branku Krobovi, který svou střelou trefil jen nevysvětlitelně rychle se přesunuvšího Millera.

Když se v závěrečných minutách utkání neujala akce Táborského, který nejdříve "vykvedlal" ospalého obránce a následně svou střelou trefil spojnici břevna a tyče, odvezla si Mladá Boleslav zasloužené tři body. Budějovice naopak padají do stále větší krize, což v dnešním zápase jednoznačně dokumentovaly velkou řádkou nepřesností a místy viditelnou odevzdaností.

Autor: Filip Horký

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Že by bodíky pro Bolku 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele