14. kolo
08.11.2009 17:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians 1905 - 1. FK Příbram 1:0

11 žlutých karet, 2 červené, 1 gól. Takový byl účet podvečerního zápasu. Kdo ho zaplatil? Nakonec to byli Příbramští, kteří nedokázali odpovědět na překrásný gól z dílny domácího Kaufmana.

První poločas nabídl velice bojovnou podívanou, ve které nechyběla celá řada tvrdých osobních soubojů či důrazných půtek o míč. Emoce tak kromě několika žlutých karet zvedl i rozhodčí Kocián, který byl možná příliš shovívavý na Videglu, jehož druhý zákrok v zápase možná měl být posouzen stejně jako první, tedy "karetní".

Velice slušně zaplněný Ďolíček měl také možnost vidět menší hokejovou tlačenici a "valnou hromadu" hráčů v pokutovém území Příbrami, kde si plejeři vyříkávali názor v palebném poli létajících pivních kelímků.

Pojďme ale k fotbalovým záležitostem. Oba týmy věděly, že remíza pro ně nic moc neřeší, a tak především na Klokanech byla k vidění velká snaha a urputnost, která byla podpořena, na české poměry, nezvyklou rychlostí a prací s míčem. Tato převaha se ale po dlouhou dobu neprojevovala v brankových příležitostech. Kromě dvou střel ze střední vzdálenosti zaujala jenom šance Hartiga, který se po rohovém kopu dostal k hlavičce, jejíž tvrdost však Štochla, zastupujícího brankáře Krbečka, nemohla vyděsit.

Zem se tak otřásla až po půlhodině hry. To si Kaufmann vzal na svá bedra zodpovědnost při rozehrávání standardní situace z dobrých pětadvaceti metrů a překrásnou ranou pomohl údržbářům vyčistit od pavučin šibenici brankáře hostí.

A co Příbram? Ta se až na jednu osamocenou střelu z kopačky Videgly nezmohla na žádné ohrožení domácí branky. Jejich protiútoky byly sice ve většině případů poměrně svižné a slibně se rozvíjející, nicméně obrana Bohemians vždy byla na svém místě, resp. finální přihrávka se občas nepovedla tak, jak si centrující hráč přál.

Druhý poločas nabídl ještě o chloupek lepší podívanou, během které byla k vidění snad ještě větší dávka agresivity, vůle po vítězství a hlavně, více nápaditých přihrávek.

Po jedné takové hned trojice Klokanů vytvořila za pomoci hostujícího obránce Pleška ve vápně Příbrami velkou mlýnici, ve které ale ani početní převaha nakonec nevedla k úspěchu.

I další minuty nabídly pěkné fotbalové momenty, mezi něž patří především Kaufmanova a Róthova dělovka ze střední vzdálenosti, přičemž ale ani jedna neznamenala pro brankáře Krbečka větší nebezpečí.

Přijít tak musela 67. minuta, v níž dostal domácí Hartig druhou žlutou kartu a musel se tak jít zchladit do sprch. Kdo by očekával, že se obraz hry změní a budou to Středočeši, kteří získají územní převahu a vytvoří si i souvislejší tlak, zle se mýlil. Bohemians totiž tato "pravidelná dávka emocí" ještě více nakopla a i v deseti hráčích byli hostujícímu týmu vyrovnaným soupeřem.

V pokutovém území domácích tak nakonec zahřmělo jen jednou, když se po dlouhém centru, na který nedosáhl vyskočivší Sňozík, dostal k hlavičce Huňa, jehož hlavičku na brankové čáře akrobaticky vytáhl mimo tři tyče obránce Nikl.

Druhá červená karta, kterou dostal v samotném závěru zápasu Kaufman nakonec nic neřešila, a tak si domácí připsali veledůležité tři body.

Autor: Filip Horký

Komentáře (2)

Přidat komentář
klokan.paul

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to asi nějak bude body potřebují oba ale Klokani víc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele